‘Ook Rolls Royces aan boord car carrier, totale schade richting 300 miljoen euro’

Brand • Diverse media melden dat zo’n 800 auto’s nog “redelijk bruikbaar” zouden zijn.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Fremantle Highway. (Foto: Kustwacht)

Het is nog steeds niet bekendgemaakt welke modellen auto’s er precies aan boord zijn van de uitgebrande Fremantle Highway. Wel heeft BMW, eigenaar van Rolls Royce, aan persbureau Bloomberg bevestigd dat er enkele Rolls Royces aan boord van het schip zijn.  De klanten worden persoonlijk geïnformeerd dat de aflevering van hun auto vertraagd is, meldt Bloomberg.

De brand op het schip is gedoofd en de Fremantle Highway is de Eemshaven binnen gesleept. Diverse media melden dat zo’n 800 auto’s nog “redelijk bruikbaar” zouden zijn. Het schadebedrag is niet bekend, experts spreken van een mogelijke schade van 300 miljoen.

BMW’s en Mini’s

Naast de Rolls Royces – met een waarde van circa een half miljoen euro per stuk – heeft BMW Group in elk geval meer dan duizend auto’s aan boord van het schip. Dat zijn BMW’s en Mini’s, die met de boot op weg waren naar Singapore. De fabrikant heeft geen exacte aantallen of modellen bekendgemaakt.

Mercedes en Volkswagen

In totaal vervoert het schip 3.783 auto’s. Mercedes heeft bevestigd dat er minstens enkele honderden auto’s van dat merk aan boord zijn. Volkswagen heeft het ANP verteld dat “een zeer klein deel” van de auto’s aan boord van Volkswagen Group komt.

In totaal waren er 498 elektrische auto’s aan boord. Aangenomen wordt dat een of meer daarvan de oorzaak zijn geweest van de brand.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Ook Rolls Royces aan boord car carrier, totale schade richting 300 miljoen euro’ | Automotive Online

‘Ook Rolls Royces aan boord car carrier, totale schade richting 300 miljoen euro’

Brand • Diverse media melden dat zo’n 800 auto’s nog “redelijk bruikbaar” zouden zijn.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Fremantle Highway. (Foto: Kustwacht)

Het is nog steeds niet bekendgemaakt welke modellen auto’s er precies aan boord zijn van de uitgebrande Fremantle Highway. Wel heeft BMW, eigenaar van Rolls Royce, aan persbureau Bloomberg bevestigd dat er enkele Rolls Royces aan boord van het schip zijn.  De klanten worden persoonlijk geïnformeerd dat de aflevering van hun auto vertraagd is, meldt Bloomberg.

De brand op het schip is gedoofd en de Fremantle Highway is de Eemshaven binnen gesleept. Diverse media melden dat zo’n 800 auto’s nog “redelijk bruikbaar” zouden zijn. Het schadebedrag is niet bekend, experts spreken van een mogelijke schade van 300 miljoen.

BMW’s en Mini’s

Naast de Rolls Royces – met een waarde van circa een half miljoen euro per stuk – heeft BMW Group in elk geval meer dan duizend auto’s aan boord van het schip. Dat zijn BMW’s en Mini’s, die met de boot op weg waren naar Singapore. De fabrikant heeft geen exacte aantallen of modellen bekendgemaakt.

Mercedes en Volkswagen

In totaal vervoert het schip 3.783 auto’s. Mercedes heeft bevestigd dat er minstens enkele honderden auto’s van dat merk aan boord zijn. Volkswagen heeft het ANP verteld dat “een zeer klein deel” van de auto’s aan boord van Volkswagen Group komt.

In totaal waren er 498 elektrische auto’s aan boord. Aangenomen wordt dat een of meer daarvan de oorzaak zijn geweest van de brand.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.