Auto’s onderste dekken Fremantle Highway ‘intact’

Fremantle Highway • Autofabrikanten geven advies over wat er met de auto’s moet gebeuren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Een ‘groot aantal auto’s’ op de onderste dekken van de Fremantle Highway is volgens bergingsbedrijf Smit Salvage nog ‘intact’. Directeur Richard Janssen zei in het NOS Radio 1 Journaal dat uit een visuele inspectie is gebleken dat de auto’s in enigszins of redelijk normale staat verkeren.

Volgens Janssen zijn de auto’s op de hogere dekken niet meer bruikbaar. Janssen benadrukt dat de auto’s nog bekeken worden door autofabrikanten.

In totaal vervoert het schip 3.783 auto’s. Mercedes heeft bevestigd dat er minstens enkele honderden auto’s van dat merk aan boord zijn. Volkswagen heeft het ANP verteld dat ‘een zeer klein deel’ van de auto’s aan boord van Volkswagen Group komt.

De BMW Group heeft meer dan duizend auto’s aan boord van het schip. Dat zijn BMW’s en Mini’s, die met de boot op weg waren naar Singapore. Ook waren er Rolls Royces aan boord. 

Recyclen of repareren

Het schip ligt sinds donderdag in de Eemshaven. De machinekamer van de Fremantle Highway is nog intact. “Dat is een belangrijke bijdrage aan de overwegingen die de reder zal hebben of hij het schip repareert of uiteindelijk voor recycling zal aanbieden”, aldus Janssen.

In totaal waren er 498 elektrische auto’s aan boord. Aangenomen wordt dat een of meer daarvan de oorzaak zijn geweest van de brand.

Roep om brandpreventiesystemen voor EV’s op schepen: ‘Een instabiele batterij valt niet op’

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Auto’s onderste dekken Fremantle Highway ‘intact’ | Automotive Online

Auto’s onderste dekken Fremantle Highway ‘intact’

Fremantle Highway • Autofabrikanten geven advies over wat er met de auto’s moet gebeuren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Een ‘groot aantal auto’s’ op de onderste dekken van de Fremantle Highway is volgens bergingsbedrijf Smit Salvage nog ‘intact’. Directeur Richard Janssen zei in het NOS Radio 1 Journaal dat uit een visuele inspectie is gebleken dat de auto’s in enigszins of redelijk normale staat verkeren.

Volgens Janssen zijn de auto’s op de hogere dekken niet meer bruikbaar. Janssen benadrukt dat de auto’s nog bekeken worden door autofabrikanten.

In totaal vervoert het schip 3.783 auto’s. Mercedes heeft bevestigd dat er minstens enkele honderden auto’s van dat merk aan boord zijn. Volkswagen heeft het ANP verteld dat ‘een zeer klein deel’ van de auto’s aan boord van Volkswagen Group komt.

De BMW Group heeft meer dan duizend auto’s aan boord van het schip. Dat zijn BMW’s en Mini’s, die met de boot op weg waren naar Singapore. Ook waren er Rolls Royces aan boord. 

Recyclen of repareren

Het schip ligt sinds donderdag in de Eemshaven. De machinekamer van de Fremantle Highway is nog intact. “Dat is een belangrijke bijdrage aan de overwegingen die de reder zal hebben of hij het schip repareert of uiteindelijk voor recycling zal aanbieden”, aldus Janssen.

In totaal waren er 498 elektrische auto’s aan boord. Aangenomen wordt dat een of meer daarvan de oorzaak zijn geweest van de brand.

Roep om brandpreventiesystemen voor EV’s op schepen: ‘Een instabiele batterij valt niet op’

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.