‘Witwasbende verkocht ex-leaseauto’s voor miljoenen aan contant geld’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Er werden 161 auto's in beslag genomen. (Foto: OM)

Dit meldt het Openbaar Ministerie.

De politie heeft een bedrijf in Hoogeveen en twee woningen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op onder meer 161 voertuigen, 22 panden, vuurwapens en munitie, een stroomstootwapen, pepperspray, een boksbeugel en horloges. Bij deze en eerdere acties is beslag gelegd op ruim een half miljoen euro aan contant geld en de saldi van vijftien bankrekeningen. 

Op heterdaad betrapt

Tijdens het doorzoeken van het autobedrijf kwam een Audi het terrein oprijden. De 28-jarige bestuurder werd aangehouden. Een geldhond ontdekte in de auto nog 25 duizend euro aan contanten.

De zes verdachten, onder wie drie Libanezen, verkochten de auto’s vooral aan Libanezen in Berlijn, schrijft het OM. Ze kochten partijen ex-leaseauto’s, om die voor contant geld door te verkopen. Via nepfacturen en tijdelijke bedrijfjes wilden zij de Belastingdienst ontduiken. De mannen worden verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, belastingontduiking en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Witwasbende verkocht ex-leaseauto’s voor miljoenen aan contant geld’ | Automotive Online

‘Witwasbende verkocht ex-leaseauto’s voor miljoenen aan contant geld’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Er werden 161 auto's in beslag genomen. (Foto: OM)

Dit meldt het Openbaar Ministerie.

De politie heeft een bedrijf in Hoogeveen en twee woningen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op onder meer 161 voertuigen, 22 panden, vuurwapens en munitie, een stroomstootwapen, pepperspray, een boksbeugel en horloges. Bij deze en eerdere acties is beslag gelegd op ruim een half miljoen euro aan contant geld en de saldi van vijftien bankrekeningen. 

Op heterdaad betrapt

Tijdens het doorzoeken van het autobedrijf kwam een Audi het terrein oprijden. De 28-jarige bestuurder werd aangehouden. Een geldhond ontdekte in de auto nog 25 duizend euro aan contanten.

De zes verdachten, onder wie drie Libanezen, verkochten de auto’s vooral aan Libanezen in Berlijn, schrijft het OM. Ze kochten partijen ex-leaseauto’s, om die voor contant geld door te verkopen. Via nepfacturen en tijdelijke bedrijfjes wilden zij de Belastingdienst ontduiken. De mannen worden verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, belastingontduiking en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.