‘Grote zorgen bij vakbonden over werkgelegenheid bij VDL Nedcar’

VDL Nedcar •
De productie voor BMW stopt in maart volgend jaar.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)
De vakbonden maken zich grote zorgen over een aanstaand massa-ontslag bij autofabriek VDL Nedcar in Born. Dat meldt het FNV tegen 1Limburg. Slechts een paar honderd banen zouden overblijven.
“We horen van VDL allemaal mooie verhalen en proefballonnetjes, maar in de praktijk zien we nog maar weinig concreets”, zegt Ron Peters van de FNV nadat donderdag een gesprek over een nieuw sociaal plan is stukgelopen. “Met wat er nu ligt, kom ik uit op 300 tot 400 banen, dus dat betekent dat er straks bijna 3500 mensen hun werk verliezen”, aldus de vakbondsman tegen 1Limburg.
In maart 2024 stopt de productie voor BMW. VDL meldde recent VDL Nedcar te herstructureren, waarbij het bedrijf ook gaat werken voor andere VDL-bedrijven. Ook werd er met Xbus een nieuwe, kleine, opdrachtgever gevonden. Als louter onafhankelijke autofabrikant heeft VDL Nedcar geen bestaansrecht, stelde VDL eerder.
De OR van de autofabriek heeft zich nog niet uitgesproken over de aangekondigde nieuwe klanten en plannen.

Sociaal plan

1Limburg meldt dat vanwege het vertrek van BMW de bonden in overleg willen over een sociaal plan. Maar waar de bonden donderdag hoopten om dat inhoudelijk te bespreken, stonden de gesprekspartners na vijf minuten weer buiten, aldus het Limburgse medium. De bonden voelen zich ‘geschoffeerd’ en gaan bij de leden te rade over verdere stappen.
Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Grote zorgen bij vakbonden over werkgelegenheid bij VDL Nedcar’ | Automotive Online

‘Grote zorgen bij vakbonden over werkgelegenheid bij VDL Nedcar’

VDL Nedcar •
De productie voor BMW stopt in maart volgend jaar.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)
De vakbonden maken zich grote zorgen over een aanstaand massa-ontslag bij autofabriek VDL Nedcar in Born. Dat meldt het FNV tegen 1Limburg. Slechts een paar honderd banen zouden overblijven.
“We horen van VDL allemaal mooie verhalen en proefballonnetjes, maar in de praktijk zien we nog maar weinig concreets”, zegt Ron Peters van de FNV nadat donderdag een gesprek over een nieuw sociaal plan is stukgelopen. “Met wat er nu ligt, kom ik uit op 300 tot 400 banen, dus dat betekent dat er straks bijna 3500 mensen hun werk verliezen”, aldus de vakbondsman tegen 1Limburg.
In maart 2024 stopt de productie voor BMW. VDL meldde recent VDL Nedcar te herstructureren, waarbij het bedrijf ook gaat werken voor andere VDL-bedrijven. Ook werd er met Xbus een nieuwe, kleine, opdrachtgever gevonden. Als louter onafhankelijke autofabrikant heeft VDL Nedcar geen bestaansrecht, stelde VDL eerder.
De OR van de autofabriek heeft zich nog niet uitgesproken over de aangekondigde nieuwe klanten en plannen.

Sociaal plan

1Limburg meldt dat vanwege het vertrek van BMW de bonden in overleg willen over een sociaal plan. Maar waar de bonden donderdag hoopten om dat inhoudelijk te bespreken, stonden de gesprekspartners na vijf minuten weer buiten, aldus het Limburgse medium. De bonden voelen zich ‘geschoffeerd’ en gaan bij de leden te rade over verdere stappen.
Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.