Twee miljoen euro voor ontslagen personeel VDL Nedcar

VDL Nedcar • Het geld is bedoeld om ontslagen medewerkers op weg te helpen naar een nieuwe baan.
Redactie Redactie
(foto: VDL Nedcar)

Voor hulp aan ontslagen werknemers van autofabriek VDL Nedcar komt twee miljoen euro beschikbaar. Het geld is bedoeld om oud-werknemers die nog geen nieuw werk hebben gevonden naar een nieuwe baan te begeleiden. Dat maakte de provincie Limburg bekend.

De financiële tegemoetkomer ia een wens van onder andere Provinciale Staten van Limburg. Het grootste deel van het bedrag, 1,2 miljoen euro, komt uit het Europees Sociaal Fonds. Dat is een Europees fonds voor subsidies om de werkgelegenheid te stimuleren. De overige 800 duizend euro komt van de provincie Limburg, gemeenten uit Zuid-Limburg, uitkeringsinstantie UWV en het ministerie van Economische Zaken.

De autofabriek in Born ontsloeg in twee rondes ongeveer 3.500 mensen, nadat moederbedrijf VDL geen nieuwe grote klant kon vinden voor de assemblage voor auto’s. Omdat de oude opdrachtgever BMW het contract met VDL Nedcar opzegde, verdwenen vrijwel alle fabrieksbanen.

De arbeidsmarkt is nog altijd krap, vooral bij technische beroepen. Toch lukte het een deel van de ontslagen VDL Nedcar-werknemers niet een nieuwe baan te vinden. “Een aantal van hen heeft lange tijd bij hetzelfde bedrijf gewerkt en is niet gewend om te solliciteren”, schrijft het provinciebestuur. Volgens gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders kunnen zij ook niet allemaal werkervaring aantonen via diploma’s of certificaten.

Zij kunnen dankzij het geld gebruikmaken van een ‘integraal pakket van dienstverlening’. Dat bestaat onder andere uit het oriënteren op een nieuwe baan, advies daarover en scholing.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Twee miljoen euro voor ontslagen personeel VDL Nedcar | Automotive Online

Twee miljoen euro voor ontslagen personeel VDL Nedcar

VDL Nedcar • Het geld is bedoeld om ontslagen medewerkers op weg te helpen naar een nieuwe baan.
Redactie Redactie
(foto: VDL Nedcar)

Voor hulp aan ontslagen werknemers van autofabriek VDL Nedcar komt twee miljoen euro beschikbaar. Het geld is bedoeld om oud-werknemers die nog geen nieuw werk hebben gevonden naar een nieuwe baan te begeleiden. Dat maakte de provincie Limburg bekend.

De financiële tegemoetkomer ia een wens van onder andere Provinciale Staten van Limburg. Het grootste deel van het bedrag, 1,2 miljoen euro, komt uit het Europees Sociaal Fonds. Dat is een Europees fonds voor subsidies om de werkgelegenheid te stimuleren. De overige 800 duizend euro komt van de provincie Limburg, gemeenten uit Zuid-Limburg, uitkeringsinstantie UWV en het ministerie van Economische Zaken.

De autofabriek in Born ontsloeg in twee rondes ongeveer 3.500 mensen, nadat moederbedrijf VDL geen nieuwe grote klant kon vinden voor de assemblage voor auto’s. Omdat de oude opdrachtgever BMW het contract met VDL Nedcar opzegde, verdwenen vrijwel alle fabrieksbanen.

De arbeidsmarkt is nog altijd krap, vooral bij technische beroepen. Toch lukte het een deel van de ontslagen VDL Nedcar-werknemers niet een nieuwe baan te vinden. “Een aantal van hen heeft lange tijd bij hetzelfde bedrijf gewerkt en is niet gewend om te solliciteren”, schrijft het provinciebestuur. Volgens gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders kunnen zij ook niet allemaal werkervaring aantonen via diploma’s of certificaten.

Zij kunnen dankzij het geld gebruikmaken van een ‘integraal pakket van dienstverlening’. Dat bestaat onder andere uit het oriënteren op een nieuwe baan, advies daarover en scholing.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.