Bovag lanceert energieplatform voor leden

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Op het platform staan diverse tools die helpen bij het maken van zakelijke beslissingen (foto: Bovag)

Bovag lanceert www.bovagenergie.nl. Een platform met informatie, advies, tools, producten en diensten om Bovag-ondernemers te helpen met de uitdagingen van de energietransitie.

Volgens Bovag is dit jaar het aantal leden dat hen om hulp vraagt met betrekking tot verduurzaming, stijgende energieprijzen, energiecontracten, laadpaalpleinen en netcongestie flink toegenomen. En daarom wil de branchevereniging zijn leden helpen in deze transitie.

Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag: “Wat je hier ziet is echt Bovag 2.0. Wij helpen leden in te spelen op de fluctuerende energieprijzen en de energietransitie te omarmen. We helpen om energie te besparen, om het stroomnet te balanceren en om energie op te wekken en terug te leveren binnen een eigen ‘energiepool’. Zo blijft het geld binnen de branche en zetten we de eerste stap naar CO2-neutraal ondernemen en het opwekken van voldoende groene energie.”

Energiemarktplaats

Op het platform staan diverse tools die helpen bij het maken van zakelijke beslissingen. Leden hebben toegang tot concrete producten en diensten die helpen hun energielasten omlaag te brengen. Bijvoorbeeld een onafhankelijk energie-expert die een energiescan op locatie komt doen of een oplossing voor opslag van zelf opgewekte energie in een lokale batterij. Maar ook onafhankelijk advies inzake subsidie, financiering en verzekeren, hulp bij keuze, installatie en verzekeren van zonnepanelen; voordelige aanschaf van LED-verlichting, warmtepanelen en laadpalen; en op termijn een ‘energiemarktplaats’ voor Bovag-leden die gezamenlijk energie opwekken, opslaan en distribueren.