Achmea neemt belang in Car-as-a-Servicebedrijf Onto

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Onto bestelde vorig jaar 1.110 Renaults Zoe (foto: Renault)

Het Achmea Innovation Fund neemt een belang in Onto, dat zich richt op een abonnementenmodel voor elektrische auto’s. Het Britse bedrijf is opgericht in 2017 onder de naam Evezy. Het biedt particuliere en zakelijke gebruikers op basis van een all-inclusive abonnement toegang tot elektrische auto’s, inclusief verzekering, opladen en onderhoud. Onto beschikt over 3.000 elektrische auto’s. 

Uitdagingen

Interessant voor Achmea, stelt Katharina Maass, manager van het Achmea Innovation Fund. “Nederland heeft grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit en het terugdringen van de CO2-uitstoot. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Duurzame mobiliteit wordt de norm. Car as a Service, waar Onto vol op inzet, maakt elektrisch rijden mogelijk voor een nieuwe doelgroep. Wij kunnen op dit punt veel leren van de ervaringen in de UK. Het moet en kan schoner, veiliger en slimmer. Als coöperatieve verzekeraar draagt Achmea daar graag aan bij.”Er zijn steeds meer abonnementen mogelijk voor mensen die geen eigen auto willen.

Het Achmea Innovation Fund werd in 2019 opgericht en verstrekt groeikapitaal aan veelbelovende ondernemingen, die willen bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving. Er is niet bekendgemaakt hoe groot de participatie van Achmea is. 

Achmea neemt belang in Car-as-a-Servicebedrijf Onto | Automotive Online

Achmea neemt belang in Car-as-a-Servicebedrijf Onto

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Onto bestelde vorig jaar 1.110 Renaults Zoe (foto: Renault)

Het Achmea Innovation Fund neemt een belang in Onto, dat zich richt op een abonnementenmodel voor elektrische auto’s. Het Britse bedrijf is opgericht in 2017 onder de naam Evezy. Het biedt particuliere en zakelijke gebruikers op basis van een all-inclusive abonnement toegang tot elektrische auto’s, inclusief verzekering, opladen en onderhoud. Onto beschikt over 3.000 elektrische auto’s. 

Uitdagingen

Interessant voor Achmea, stelt Katharina Maass, manager van het Achmea Innovation Fund. “Nederland heeft grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit en het terugdringen van de CO2-uitstoot. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Duurzame mobiliteit wordt de norm. Car as a Service, waar Onto vol op inzet, maakt elektrisch rijden mogelijk voor een nieuwe doelgroep. Wij kunnen op dit punt veel leren van de ervaringen in de UK. Het moet en kan schoner, veiliger en slimmer. Als coöperatieve verzekeraar draagt Achmea daar graag aan bij.”Er zijn steeds meer abonnementen mogelijk voor mensen die geen eigen auto willen.

Het Achmea Innovation Fund werd in 2019 opgericht en verstrekt groeikapitaal aan veelbelovende ondernemingen, die willen bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving. Er is niet bekendgemaakt hoe groot de participatie van Achmea is. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.