#NAC 2020 | Pathé-topman Hoendervangers is niet bang voor Netflix

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Jacques Hoendervangers, directeur Pathé, is niet bang voor nieuwe toetreders en gelooft in innovatie. (Foto: Pathé)

Pathé verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer nadat de bioscoop voor ruim 19 miljoen was opgelicht. Mede dankzij topman Jacques Hoendervangers is de bioscoopketen er weer bovenop gekomen. Op het Nationaal Automotive Congres 2020 in Pathé in Ede deelt Hoendervangers zijn ervaringen met de autobranche.

Lege stoel

Hoendervangers beschouwt Netflix of HBO niet als geduchte concurrenten, maar denkt juist dat ze elkaar en Pathé kunnen versterken. ‘Ik geloof niet dat je ’s ochtends je bed uitstapt en denkt: ‘Zal ik vanavond naar de bioscoop gaan of ga ik Netflix kijken?”, zei hij in een interview met BNR.

Hij is afkomstig uit de luchtvaart (‘op Schiphol ga je door je doelgroep heen naar kantoor’) en vindt dat de bioscoopwereld nog wel kan leren van de stoelbezetting in de luchtvaart. Een lege stoel in de bioscoop wordt makkelijk geaccepteerd, terwijl daar in de luchtvaart als ’t ware de doodstraf op staat, aldus Hoendervangers.

Punten

Als managing director bij Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Airmiles, leerde hij de kracht van data en digitaal.Als een film niet loopt, moet er volgens hem worden ingegrepen. Niet zeer in de prijsstrategie, zoals in de luchtvaart, maar de bioscoopketen zoekt het vooral in innovatie. In beeld en geluid bijvoorbeeld of in het aanbod van eten en drinken.

Of door de introductie van een spaarsysteem; het zogenoemde ‘Pathé All Stars’-programma. In het FD zegt hij daarover: “Het sterke aan het programma is dat deelnemers niet alleen voor elke bestede euro punten (stars) krijgen, maar ook beloond worden voor gedrag. Ook een beoordeling schrijven over een film kan punten opleveren. Die kunnen vervolgens besteed worden aan Pathé-producten. ‘Na één bezoek kun je al iets krijgen, zoals een grotere portie popcorn of een gratis 3D-bril. Je hoeft dus niet heel vaak te komen om beloond te worden.”

Op het Nationaal Automotive Congres is Hoendervangers één van de keynote sprekers.

2020 RELOADED

Op 21 april vindt voor de derde maal het Nationaal Automotive Congres plaats, in Pathé Ede. Het thema van het event is 2020 Reloaded. Diverse sprekers laten onder leiding van dagvoorzitter Peter van Zadelhoff hun licht schijnen over de belangrijkste ontwikkelingen. Onder andere Bram Schot (ceo Audi), Remco Claassen (managementtrainer en topspreker), Mark Wegh (dga Porsche Centrum Gelderland), Eric-Mark Huitema (secretary general bij fabrikantenorganisatie Acea) en Robert Doornbos (voormalig F1-coureur) hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Met een thema dat ontegenzeggelijk geïnspireerd is op James Bond en met Pathé als thuisbasis, kan het niet anders dan dat de dag wordt afgesloten met een bezoek aan de nieuwste James Bond film: No time to die.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

#NAC 2020 | Pathé-topman Hoendervangers is niet bang voor Netflix | Automotive Online

#NAC 2020 | Pathé-topman Hoendervangers is niet bang voor Netflix

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Jacques Hoendervangers, directeur Pathé, is niet bang voor nieuwe toetreders en gelooft in innovatie. (Foto: Pathé)

Pathé verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer nadat de bioscoop voor ruim 19 miljoen was opgelicht. Mede dankzij topman Jacques Hoendervangers is de bioscoopketen er weer bovenop gekomen. Op het Nationaal Automotive Congres 2020 in Pathé in Ede deelt Hoendervangers zijn ervaringen met de autobranche.

Lege stoel

Hoendervangers beschouwt Netflix of HBO niet als geduchte concurrenten, maar denkt juist dat ze elkaar en Pathé kunnen versterken. ‘Ik geloof niet dat je ’s ochtends je bed uitstapt en denkt: ‘Zal ik vanavond naar de bioscoop gaan of ga ik Netflix kijken?”, zei hij in een interview met BNR.

Hij is afkomstig uit de luchtvaart (‘op Schiphol ga je door je doelgroep heen naar kantoor’) en vindt dat de bioscoopwereld nog wel kan leren van de stoelbezetting in de luchtvaart. Een lege stoel in de bioscoop wordt makkelijk geaccepteerd, terwijl daar in de luchtvaart als ’t ware de doodstraf op staat, aldus Hoendervangers.

Punten

Als managing director bij Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Airmiles, leerde hij de kracht van data en digitaal.Als een film niet loopt, moet er volgens hem worden ingegrepen. Niet zeer in de prijsstrategie, zoals in de luchtvaart, maar de bioscoopketen zoekt het vooral in innovatie. In beeld en geluid bijvoorbeeld of in het aanbod van eten en drinken.

Of door de introductie van een spaarsysteem; het zogenoemde ‘Pathé All Stars’-programma. In het FD zegt hij daarover: “Het sterke aan het programma is dat deelnemers niet alleen voor elke bestede euro punten (stars) krijgen, maar ook beloond worden voor gedrag. Ook een beoordeling schrijven over een film kan punten opleveren. Die kunnen vervolgens besteed worden aan Pathé-producten. ‘Na één bezoek kun je al iets krijgen, zoals een grotere portie popcorn of een gratis 3D-bril. Je hoeft dus niet heel vaak te komen om beloond te worden.”

Op het Nationaal Automotive Congres is Hoendervangers één van de keynote sprekers.

2020 RELOADED

Op 21 april vindt voor de derde maal het Nationaal Automotive Congres plaats, in Pathé Ede. Het thema van het event is 2020 Reloaded. Diverse sprekers laten onder leiding van dagvoorzitter Peter van Zadelhoff hun licht schijnen over de belangrijkste ontwikkelingen. Onder andere Bram Schot (ceo Audi), Remco Claassen (managementtrainer en topspreker), Mark Wegh (dga Porsche Centrum Gelderland), Eric-Mark Huitema (secretary general bij fabrikantenorganisatie Acea) en Robert Doornbos (voormalig F1-coureur) hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Met een thema dat ontegenzeggelijk geïnspireerd is op James Bond en met Pathé als thuisbasis, kan het niet anders dan dat de dag wordt afgesloten met een bezoek aan de nieuwste James Bond film: No time to die.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.