Bovag start datingdienst voor vraag en aanbod bedrijfsovername

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Veel vragen bij ondernemers over aan- of verkoop van hun bedrijf. (Foto: Shutterstock)

Bovag lanceert een nieuwe dienst: Matchmaking. Dat meldt de branchevereniging. Ondernemers met aan- of verkoopplannen kunnen een beroep doen op deze service en worden vervolgens in dit hele proces begeleid door een overname-adviseur van Alfa Consultants.

Volgens Bovag-woordvoerder Tom Huyskens kreeg de brancheorganisatie steeds meer vragen van leden over de verkoop, overdracht of aankoop van hun bedrijf. “Het kopen of verkopen van je bedrijf is niet zo eenvoudig en vergt vaak een jarenlange voorbereiding”, aldus Huyskens. “Ook merken we dat er sprake is van vergrijzing en dat de overdracht naar een nieuwe generatie niet meer zo vanzelfsprekend is. Hoe zoek je dan toch een geschikte overnamekandidaat en zorg je dat het ook juridisch en fiscaal goed geregeld is.”In de afgelopen jaren verzorgde adviesbureau BDO workshops op het Automotive Dealerholdingseminar over bedrijfsopvolging. Leer er hier meer over.

Stoppen of doorgaan

Voor Bovag was het aanleiding te starten met de dienst Matchmaking, die voorlopig als pilot voor dit jaar aan de leden wordt aangeboden. Bovag brengt de ondernemers in contact met Alfa Consultants, die hen op individuele basis verder helpt in het aan- of verkoopproces van hun bedrijf. Alfa Consultants organiseert ook de workshops ‘Stoppen of Doorgaan’ voor de Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.