FNV zet in op 5 procent loonsverhoging in cao banden- en wielenbedrijven

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Bandenmonteurs verdienen een hoger loon, vindt FNV. (Foto: Shutterstock)

Voor de nieuwe cao voor de banden- en wielenbranche legt FNV Metaal een looneis neer van 5 procent. Dat maakt de vakbond zojuist bekend.

“De vraag naar goed geschoolde mensen loopt fors op: het aantal arbeidskrachten in de branche is gestegen van 6.500 naar 7.000 medewerkers. Al dat structurele werk moet worden gedaan door mensen met een vast contract”, schrijft de vakbond. Daarom is het FNV-voorstel om uitzendkrachten na 9 maanden een vaste functie te geven en het jeugdloon af te schaffen en lonen te baseren op werkervaring. Ook wordt er dus een loonsverhoging van 5 procent voorgesteld en een voortzetting van het generatiepact waarbij oudere werknemers minder werken met behoud van loon en de vrijgekomen uren door jongeren kunnen worden ingevuld.

De cao Banden en Wielen verloopt op 1 maart 2019. Het volgende cao-overleg is gepland op 4 april.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

FNV zet in op 5 procent loonsverhoging in cao banden- en wielenbedrijven | Automotive Online

FNV zet in op 5 procent loonsverhoging in cao banden- en wielenbedrijven

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Bandenmonteurs verdienen een hoger loon, vindt FNV. (Foto: Shutterstock)

Voor de nieuwe cao voor de banden- en wielenbranche legt FNV Metaal een looneis neer van 5 procent. Dat maakt de vakbond zojuist bekend.

“De vraag naar goed geschoolde mensen loopt fors op: het aantal arbeidskrachten in de branche is gestegen van 6.500 naar 7.000 medewerkers. Al dat structurele werk moet worden gedaan door mensen met een vast contract”, schrijft de vakbond. Daarom is het FNV-voorstel om uitzendkrachten na 9 maanden een vaste functie te geven en het jeugdloon af te schaffen en lonen te baseren op werkervaring. Ook wordt er dus een loonsverhoging van 5 procent voorgesteld en een voortzetting van het generatiepact waarbij oudere werknemers minder werken met behoud van loon en de vrijgekomen uren door jongeren kunnen worden ingevuld.

De cao Banden en Wielen verloopt op 1 maart 2019. Het volgende cao-overleg is gepland op 4 april.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.