Stakingen cao MvT: Colonne trekt door naar Brabant

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De bonden zetten hun stakingsestafette voort, Bovag houdt voet bij stuk.

Automonteurs uit diverse garages in Den Bosch schrijven zich vrijdagochtend bij het begin van hun dienst in voor hun 24-uursstaking. Dat melden FNV Metaal en CNV Vakmensen. Om welke bedrijven het gaat, is niet bekend gemaakt.

De vakbonden zeggen uitonderhandeld te zijn over een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven. De gesprekken lopen onder andere vast op de loonsverhoging en het vrijwillig werken op zaterdag. Bovag deed eerder al concessies, maar die waren voor de bonden onvoldoende: zij hebben een alles-of-niets-eis bij de branchevereniging neergelegd.

Eerder werd ook al gestaakt bij Mercedes- en Smart-dealer Stern in Amsterdam Zuidoost en bij Citroën-dealer Dijkstra in Groningen. Daarvoor werd er gestaakt bij andere vestigingen van deze bedrijven. Ook bij onder andere bij Breeman Mini, Hoogenboom Audi / Volkswagen, Truckland Zuid, Breeman BMW, Hoogenboom Volkswagen, Volvo Group Truck Center, Hoogenboom Barendrecht Skoda, Hoogenboom Volkswagen + Service (Spijkenisse) en Blaauwendaal Schiedam ging “de stekker eruit”, zo schrijft de bond.

Er is in de afgelopen weken al bij meerdere bedrijven gestaakt.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.