Opinie: Scheve schaats ANWB in discussie rondom elektrische auto

Steven Don Steven Don
Opinie: Scheve schaats ANWB in discussie rondom elektrische auto

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Marc Bolier

  Toralt, je betoogt dat de ANWB en anderen het verkeerd zien en dat het wel goed komt met de verkoop van volelektrische auto’s.
  Mijn vraag aan jouw: hoeveel ev’s worden volgens jou verkocht in 2017 en 2018?

 • G.Stronkhorst

  Toralt, je betoog klopt. Zonder dat we er wat van merken, omdat het met kleine stapjes gaat, zitten we in een mobiliteitstransitie. Nu nog niet zo zichtbaar, maar wanneer je de foto van vandaag vergelijkt met die van over 10 jaar, is het verschil fenomenaal. Omdat de verbrandingsmotor het simpelweg niet vol blijft houden. Om alle bekende redenen. Stap voor stap wordt de infrastructuur voor EV beter. De performance van EV wordt met kleine stapjes beter. De vanzelfsprekendheid van het gebruik van auto’s zal minder worden. Door bewuster te gaan mobiliseren. Zodat de EV uiteindelijk wél het alternatief voor de alles vervuilende verbrandingsmotor wordt. En ook (lokale) overheden er voor gaan zorgen dat we er niet meer omheen kunnen. Er worden nu (logisch) nog klassieke belangen verdedigd. En investeringen zo lang mogelijk uitgemolken. Maar die gaan het niet volhouden. We zijn op weg naar minder auto’s in het totaal. En EV’s zullen daar stapje voor stapje een steeds groter deel van uit gaan maken. En iedereen weet dat je een grote afstand maar op één manier aflegt: stapje voor stapje… schoon en stil.

Opinie: Scheve schaats ANWB in discussie rondom elektrische auto | Automotive Online

Opinie: Scheve schaats ANWB in discussie rondom elektrische auto

Martijn Roede Martijn Roede
Opinie: Scheve schaats ANWB in discussie rondom elektrische auto

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Marc Bolier

  Toralt, je betoogt dat de ANWB en anderen het verkeerd zien en dat het wel goed komt met de verkoop van volelektrische auto’s.
  Mijn vraag aan jouw: hoeveel ev’s worden volgens jou verkocht in 2017 en 2018?

 • G.Stronkhorst

  Toralt, je betoog klopt. Zonder dat we er wat van merken, omdat het met kleine stapjes gaat, zitten we in een mobiliteitstransitie. Nu nog niet zo zichtbaar, maar wanneer je de foto van vandaag vergelijkt met die van over 10 jaar, is het verschil fenomenaal. Omdat de verbrandingsmotor het simpelweg niet vol blijft houden. Om alle bekende redenen. Stap voor stap wordt de infrastructuur voor EV beter. De performance van EV wordt met kleine stapjes beter. De vanzelfsprekendheid van het gebruik van auto’s zal minder worden. Door bewuster te gaan mobiliseren. Zodat de EV uiteindelijk wél het alternatief voor de alles vervuilende verbrandingsmotor wordt. En ook (lokale) overheden er voor gaan zorgen dat we er niet meer omheen kunnen. Er worden nu (logisch) nog klassieke belangen verdedigd. En investeringen zo lang mogelijk uitgemolken. Maar die gaan het niet volhouden. We zijn op weg naar minder auto’s in het totaal. En EV’s zullen daar stapje voor stapje een steeds groter deel van uit gaan maken. En iedereen weet dat je een grote afstand maar op één manier aflegt: stapje voor stapje… schoon en stil.