Louwman neemt dealeractiviteiten Van Sprundel over

Overname • Of Louwman alle vier de merken van Van Sprundel gaat voeren is nog niet duidelijk.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Louwman neemt de dealeractiviteiten van Van Sprundel Mobiliteit over. Zo bevestigt Van Sprundel aan AM. Louwman ‘vergroot met de overname zijn bereik’ in Noord-Brabant. Louwman kocht eerder dit jaar Auto Romme.

Van Sprundel voerde in zijn vestiging in Roosendaal Mazda, Mitsubishi, Daihatsu en Aixam. De overname past binnen de netwerkstrategie van de verschillende merken, meldt Van Sprundel. Niet alle merken worden door Louwman gevoerd.

Reactie

Zo noemt Louwman in een reactie aan AM dat de dealergroep de Mazda-dealeractiviteiten in Roosendaal overneemt.

‘Het merk Mitsubishi wordt, conform netwerkstrategie, overdragen aan AutoSturm. Aixam wordt niet overgenomen’, schrijft Louwman. Van Sprundel blijft tijdelijk aan Louwman verbonden en alle medewerkers worden overgenomen.

Eerder droeg Louwman zijn twee dealerschappen in Breda en Bergen op Zoom van Mitsubishi over aan Auto Sturm. Zo sloot Louwman Mitsubishi Breda op 1 januari, en volgde op 1 mei de vestiging in Bergen op Zoom.

Louwman staat op plek 4 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die in februari is verschenen. Bestel de uitgave nu in een combideal met de Automotive Leasemaatschappij Top 60. 

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.