PMT vreest pensioenkorting in 2017

Floor Vink Floor Vink

Dat blijkt uit het kwartaalbericht over Q2 van 2016 van het pensioenfonds.

Volgens Guus Wouters, directeur PMT, loopt de achterstand op het langetermijnherstelplan verder op. Dat was vorig kwartaal ook al een probleem. “Kortingsmaatregelen in 2017 lijken steeds dichterbij te komen, zelfs als we de opgebouwde premiereserve inzetten.”

De financiële markten reageerden volgens Wouters heftig op de keuze voor een Brexit. “Aandelenkoersen gingen wereldwijd onderuit, de rente daalde en de koers van het Engelse pond kwam in een duikvlucht. Ook PMT ondervond negatieve gevolgen van de uitslag van het referendum.” De beleidsdekkingsgraad (de indicatie van de dekkingsgraad voor het komende jaar) is van 96,7 naar 94,5 procent gedaald.

Het vermogen van PMT groeide in Q2 van 63,4 miljard euro tot 66,5 miljard euro.