Ebay-topman: autobranche heeft moeite met mobiele consument

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Whitehair is de mobiele telefoon tegenwoordig de belangrijkste bron om informatie in te winnen over auto`s, onderdelen en accessoires. “Als gevolg daarvan staan consumenten altijd aan. Zelfs in de showroom. De autobranche sluit daar maar moeilijk op aan”, zegt Whitehair. “Terwijl leads in toenemende mate via mobiel internet bij het autobedrijf binnen komen.”

Vertrouwen online
Het Nationaal Automotive Congres wordt georganiseerd in het kader van het 20-jarig bestaan van vakblad Automotive. Als thema is gekozen voor 2020: hoe ontwikkelt de autobranche zich in de komende jaren? Whitehair denkt dat er in de nabije toekomst in ieder geval nog plaats is voor het fysieke autobedrijf. “Omdat de auto een emotioneel en prijzig product is, is betrouwbaarheid erg belangrijk. Een fysieke showroom staat nog altijd voor betrouwbaarheid. Maar naarmate een consument ook online meer vertrouwen krijgt in het autobedrijf, neemt de online verkoop toe. De branche moet daarom naar een clicks&bricks omgeving waarbij zowel fysiek als online sprake is van een flexibele, geïntegreerde en consistente beleving.”
De rol van Ebay in dit proces is om uiteindelijke een fysieke ontmoeting tussen consumenten en bedrijven te arrangeren, stelt Whitehair.

Congres
Tijdens het congres geven naast Whitehair onder andere Henk van der Kwast (Stern), Johan Willems (raad van bestuur Opel), Paul Zekhuis (ceo Autobinck Group) en Vahid Daemi (ceo Leaseplan) hun visie op de ontwikkelingen in de autobranche. Hier vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven.

Partners
Marktplaats Zakelijk/Nieuweautokopen.nl is hoofdsponsor van Het Nationaal Automotive Congres 2020. Verder wordt het congres mogelijk gemaakt door BDO, BCA, Cargarantie, Partspoint Group, Centraal Beheer/Achmea, Vredestein, Bovemij, Stichting Duurzaam Repareren, PPG, Autoinspectie.nl, Dealer Lease Company, Autotelex, VDS Automotive en EDM.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.