Stern gaat misschien wel winst maken in 2009

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • marcel

  Ik zeg; goed onthouden al deze uitspraken. De man en echte winst maken gaat gewoon iet samen. Wel googelen met getallen, dat lukt m aardig.

  In zijn arrogantie vergeet ie dat sommigen erg geduldig zijn en als 1/3 van de dealers omver moet, dan gaat dit het snelst als vriend Kwast zijn Turkse landing doorzet.

  ‘Morgen gratis bier’……

 • John

  Geheel mee eens Marcel! Een winst van 10,000 euro per bedrijf wordt door Kwast (eerste half jaar 2009) als geweldig gepresenteerd. Hans Klok is er niks bij… Dat hij optimistisch begrijp ik heel goed. Vooral doordat zijn eigen zak goed gevuld blijft worden, en niet alleen met zijn vaste salaris, maar ook aangevuld door verhuur van prive panden aan de groep en door slimme constructies als ook toeleverancier zijn naar `de groep` toe..al dan niet via zijn echtgenote…

 • Akse Automotive Advies b.v.

  Waar de merkendealers over het eerste halfjaar van 2009 een gemiddeld rendement van 0,25% behaalden en de 0% wellicht het jaardoel gaat worden, doet de Stern Groep het niet verkeerd.Een verdubbeling van de koers vanaf maart dit jaar, een huidige beurs- koers van 16,74 Euro en eeen advies naar 20,50 geeft een redelijke gezonde ontwikkeling aan. Benieuwd of de aangekondigde overname het merk Toyota aan de protfolio gaat toevoegen.

 • John

  Of meer dan een halvering van de beurskoers ten opzichte van 1,5 tot 2 jaar geleden..
  Ofwel een beurswaarde verlies van ruim meer dan 100 miljoen euro ten opzichte van het hoogte punt.
  Het hangt er maar vanaf wanneer je de peildatum neemt….
  Ook over het dealerrendement bij Stern kan je discussiëren…Het Groeps totaal resultaat is inderdaad volgens de rekenmeester positief…maar wanneer je dit uitsplitst op afzonderlijk dealerniveau dan is het beeld toch wel anders…een enkele dealervestiging hier en daar uitgezonderd.

 • jan

  Het blijft een onbegrijpelijk verhaal voor veel mensen in de automotive. Wat ze wel bewijzen is dat ze bestaansrecht hebben en het financieel goed op orde hebben. Zolang de belegger blijft geloven in het hele verhaal is er niets aan de hand. Als Lakeman maar uit de buurt blijft zullen we maar zeggen. Het is in ieder geval geen Kroymans verhaal met een hoop bluf en branie en verkeerde mensen op de verkeerde plek. vd Kwast heeft de controle over “gelijkgestemde”mensen is mijn idee, gedwongen of niet. Ik begin steeds meer respect voor de man te krijgen.

 • kees

  Medio 2007 een waarde van meer dan 40 euro, In mei 2009 gaf Paribas nog een koersdoel op van 12 euro. Sterns geldschieter NPM Capital (tevens 80% eigenaar van Care Schadeservice)ziet de waarde van zijn bezittingen sterk fluctueren. Aan wie kan Stern zijn aandelen straks nog kwijt?