Alliance Automotive Group Benelux koopt Belgische groothandel in auto- en carrosserie-onderdelen

Overname • Door de overname versterkt AAGB zijn positie in de westhoek van België.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Eldis

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) koopt het Belgische Eldis, een groothandel in auto- en carrosserieonderdelen. De Ieperse onderneming wordt opgenomen in het PartsPoint Netwerk van AAGB. De 35 medewerkers en het management en eigenaren van Eldis, Rudi de Nutte en Ann Cornette, blijven verbonden aan het bedrijf.

Eldis levert sinds 1974 aan garagisten en andere professionele gebruikers.

Rob Visser, director Network bij AAGB: “Met de overname verwerven we
een vestiging in de westhoek van België. We versterken onze positie
hierdoor in een voor ons nog onderbelichte regio in België”, aldus Visser, die Cor Baltus zal opvolgen als ceo van het bedrijf.

“We hebben na goed overleg besloten om een volgende fase in te gaan met ons bedrijf. Er komen flinke uitdagingen voor een onafhankelijke grossier op ons af en we hebben een groot vertrouwen in PartsPoint en AAGB”, zeggen Rudi de Nutte en Ann Cornette. “We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk beter aan kunnen.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.