‘Prijzen gebruikte EV’s gaan naar nieuwprijs in VK’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
EV-prijzen blijven stijgen. (Foto: Promedia)

Door een gebrek aan tweedehands elektrische auto’s in het Verenigd Koninkrijk kunnen de prijzen daar zo hard stijgen dat consumenten in sommige gevallen bijna net zo goed een nieuw exemplaar kunnen kopen. Dit meldt dataleverancier Indicata, laat het Britse AM Online weten.

Ook in Nederland ontwikkelt de markt in deze richting, zo constateerde Autotelex vorig jaar.Lees ook: Oververhitting occasionmarkt zet druk op inkoop

Nieuw of gebruikt?

In juli werden EV’s het snelst verkocht van alle auto’s, maar de voorraad raakt op constateert Indicata. Jon Mitchell van Indicata UK: “Gebruikte EV’s zijn deze zomer erg populair waardoor er een tekort ontstaat en de prijzen stijgen. Het gevaar is dat gebruikte EV’s gaan concurreren met het groeiende aantal nieuwe, goedkopere EV’s die op de markt gaan komen. Klanten gaan dan de overweging maken of ze nieuw of gebruikt kopen.”

Nederland

De door Indicata geschetste ontwikkelingen in het VK zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Er komen maar weinig gebruikte EV’s op de markt, vooral omdat leasemaatschappijen contracten blijven verlengen en verhuurbedrijven hun vloot niet vernieuwen door een gebrek aan nieuwe auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.