‘Restwaarden stabiliseren, diesels en suv uitschieters’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Diesels doen het goed. Foto: Shutterstock

Diesels uit de bouwjaren 2012 tot en met 2017 kennen momenteel de grootste restwaardestijging. Ook grotere suv’s kennen een opleving van de (toch al hoge) prijzen. Verder zijn de restwaarden in de eerste maanden van dit jaar stabiel. Dat concludeert Autotelex op basis van Autotelexpro. 

Pas als in het derde kwartaal de verkoop van nieuwe auto’s op gang komt en er een grote instroom van inruilers volgt, verwacht Autotelex prijsdruk. Daarbij merkt Autotelex wel op dat de invloed van de stijgende inflatie nog een ‘grote onbekende’ is. 

Verder meldt Autotelex dat de import in januari 11 procent hoger (22 duizend auto’s) uitkomt dan januari vorig jaar. De export van auto’s tot en met tien jaar oud daalde met 13 procent naar 8.500. Het grootste deel van bijtellingsvriendelijke ex-leasediesels is inmiddels geëxporteerd. Volgens Autotelex beginnen de Nederlandse prijzen steeds meer in lijn te komen met de Europese restwaardeniveaus.

afbeelding1

Ook constateert de restwaardebepaler dat de markt professionaliseert. Een afspiegeling daarvan is het groeiende aantal b2b-transacties. Het aantal taxaties ligt structureel hoger.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Restwaarden stabiliseren, diesels en suv uitschieters’ | Automotive Online

‘Restwaarden stabiliseren, diesels en suv uitschieters’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Diesels doen het goed. Foto: Shutterstock

Diesels uit de bouwjaren 2012 tot en met 2017 kennen momenteel de grootste restwaardestijging. Ook grotere suv’s kennen een opleving van de (toch al hoge) prijzen. Verder zijn de restwaarden in de eerste maanden van dit jaar stabiel. Dat concludeert Autotelex op basis van Autotelexpro. 

Pas als in het derde kwartaal de verkoop van nieuwe auto’s op gang komt en er een grote instroom van inruilers volgt, verwacht Autotelex prijsdruk. Daarbij merkt Autotelex wel op dat de invloed van de stijgende inflatie nog een ‘grote onbekende’ is. 

Verder meldt Autotelex dat de import in januari 11 procent hoger (22 duizend auto’s) uitkomt dan januari vorig jaar. De export van auto’s tot en met tien jaar oud daalde met 13 procent naar 8.500. Het grootste deel van bijtellingsvriendelijke ex-leasediesels is inmiddels geëxporteerd. Volgens Autotelex beginnen de Nederlandse prijzen steeds meer in lijn te komen met de Europese restwaardeniveaus.

afbeelding1

Ook constateert de restwaardebepaler dat de markt professionaliseert. Een afspiegeling daarvan is het groeiende aantal b2b-transacties. Het aantal taxaties ligt structureel hoger.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.