Indicata verwacht aanhoudende stijging occasionprijzen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De occasionprijzen blijven ook de komende periode stijgen. Dat stelt Indicata, de datadochter van Autorola. 

Onder normale omstandigheden zouden de gemiddelde prijzen dalen naarmate het jaar vordert. Met nog steeds dalende voorraadniveaus en een hoge vraag naar gebruikte auto’s blijven de prijzen nu echter stijgen, ziet Indicata. Ook Autotelex ziet aanhoudend hoge prijzen, al verwacht het bedrijf wel ‘lichte afkoeling’ in de zomer.

Index

De voorraadniveaus daalden wederom, deze keer met 2,9 procent, ten opzichte van de vorige maand en het niveau ligt in juli 2021 7,5 procent lager dan een jaar eerder. Als gevolg van de afgenomen vraag naar auto’s in de autoverhuur vorig jaar, ziet het databedrijf de grootste verkoopdaling (-18%) bij auto’s van 1 jaar ‘oud’.

De prijsindex van Indicata, die is gebaseerd op een pool van 200 duizend voertuigen (feb 2020), komt in juli uit op 101,3. Dat is een procentpunt hoger dan in juni.

De nieuwverkoop van elektrische voertuigen steeg in juni met 31 procent in vergelijking met de andere aandrijflijnen die amper of zelfs licht negatieve cijfers tonen. Terwijl de verkoop van elektrische auto’s sterk stijgt, staan ze wel langer op voorraad dan gebruikte dieselauto’s, ziet Autorola. Bij diesels ligt de omloopsnelheid op 6,2. De omloopsnelheid ligt bij elektrische voertuigen op 3,6 (per jaar).

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Indicata verwacht aanhoudende stijging occasionprijzen | Automotive Online

Indicata verwacht aanhoudende stijging occasionprijzen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De occasionprijzen blijven ook de komende periode stijgen. Dat stelt Indicata, de datadochter van Autorola. 

Onder normale omstandigheden zouden de gemiddelde prijzen dalen naarmate het jaar vordert. Met nog steeds dalende voorraadniveaus en een hoge vraag naar gebruikte auto’s blijven de prijzen nu echter stijgen, ziet Indicata. Ook Autotelex ziet aanhoudend hoge prijzen, al verwacht het bedrijf wel ‘lichte afkoeling’ in de zomer.

Index

De voorraadniveaus daalden wederom, deze keer met 2,9 procent, ten opzichte van de vorige maand en het niveau ligt in juli 2021 7,5 procent lager dan een jaar eerder. Als gevolg van de afgenomen vraag naar auto’s in de autoverhuur vorig jaar, ziet het databedrijf de grootste verkoopdaling (-18%) bij auto’s van 1 jaar ‘oud’.

De prijsindex van Indicata, die is gebaseerd op een pool van 200 duizend voertuigen (feb 2020), komt in juli uit op 101,3. Dat is een procentpunt hoger dan in juni.

De nieuwverkoop van elektrische voertuigen steeg in juni met 31 procent in vergelijking met de andere aandrijflijnen die amper of zelfs licht negatieve cijfers tonen. Terwijl de verkoop van elektrische auto’s sterk stijgt, staan ze wel langer op voorraad dan gebruikte dieselauto’s, ziet Autorola. Bij diesels ligt de omloopsnelheid op 6,2. De omloopsnelheid ligt bij elektrische voertuigen op 3,6 (per jaar).

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.