Peter Grøftehauge koopt broer uit bij Autorola

Autorola • Ook maakt het bedrijf bekend met datadochter Indicata uit te breiden naar onder meer Brazilië.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Peter Groftehauge. (Foto: Autorola)

Autorola-ceo Peter Grøftehauge heeft de aandelen gekocht van broer en mede-oprichter Martin, met wie in 1996 het bedrijf heeft opgericht. Dat meldt Autorola vandaag.

Onder leiding van de Grøftehauges (ook vader Niels was bij de oprichting betrokken) groeide het bedrijf uit tot een onderneming die in 20 landen actief is en waar 700 mensen werken. Het bedrijf biedt remarketingservices (Autorola) en datadiensten (Indicata).

Het bedrijf meldt dat het in 2024 verder wil uitbreiden in Europa, maar dat het ook actief wordt in Brazilië en het Midden-Oosten. Verder ‘streeft het bedrijf naar verdere integratie van big data en AI’ in zijn bedrijfsvoering.

In 2028 moeten er duizend mensen werken bij het concern.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Peter Grøftehauge koopt broer uit bij Autorola | Automotive Online

Peter Grøftehauge koopt broer uit bij Autorola

Autorola • Ook maakt het bedrijf bekend met datadochter Indicata uit te breiden naar onder meer Brazilië.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Peter Groftehauge. (Foto: Autorola)

Autorola-ceo Peter Grøftehauge heeft de aandelen gekocht van broer en mede-oprichter Martin, met wie in 1996 het bedrijf heeft opgericht. Dat meldt Autorola vandaag.

Onder leiding van de Grøftehauges (ook vader Niels was bij de oprichting betrokken) groeide het bedrijf uit tot een onderneming die in 20 landen actief is en waar 700 mensen werken. Het bedrijf biedt remarketingservices (Autorola) en datadiensten (Indicata).

Het bedrijf meldt dat het in 2024 verder wil uitbreiden in Europa, maar dat het ook actief wordt in Brazilië en het Midden-Oosten. Verder ‘streeft het bedrijf naar verdere integratie van big data en AI’ in zijn bedrijfsvoering.

In 2028 moeten er duizend mensen werken bij het concern.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.