VWE: Import elektrische auto’s verdubbeld

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In de eerste negen maanden van dit jaar werden er 2.694 elektrische auto’s naar Nederland geïmporteerd, een stijging van 105 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar. Dat meldt VWE. Volgens de occasiondienstverlener heeft dit vooral te maken met het beperkte aanbod in Nederland zelf, terwijl de vraag mede vanwege de EV-subsidie stijgt. Het meest geïmporteerde model is de Auto e-tron (481 stuks), gevolgd door de Renault Zoe (318) en de Hyundai Kona (273).

De totale occasionimport kwam dit jaar in een dip door de lockdown in diverse landen, maar loopt met in totaal 164.057 stuks nu nog slechts 0,6 procent achter op vorig jaar. In september werden er 24.880 occasions uit het buitenland gehaald, een toename van 37 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de occasionverkoop in Nederland floreert.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

VWE: Import elektrische auto’s verdubbeld | Automotive Online

VWE: Import elektrische auto’s verdubbeld

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

In de eerste negen maanden van dit jaar werden er 2.694 elektrische auto’s naar Nederland geïmporteerd, een stijging van 105 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar. Dat meldt VWE. Volgens de occasiondienstverlener heeft dit vooral te maken met het beperkte aanbod in Nederland zelf, terwijl de vraag mede vanwege de EV-subsidie stijgt. Het meest geïmporteerde model is de Auto e-tron (481 stuks), gevolgd door de Renault Zoe (318) en de Hyundai Kona (273).

De totale occasionimport kwam dit jaar in een dip door de lockdown in diverse landen, maar loopt met in totaal 164.057 stuks nu nog slechts 0,6 procent achter op vorig jaar. In september werden er 24.880 occasions uit het buitenland gehaald, een toename van 37 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de occasionverkoop in Nederland floreert.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.