Volkswagen Golf populairste auto op Marktplaats

Marktplaats • Eerder dit jaar kwam uit onderzoek van Automotive Mediaventions al naar voren dat de gemiddelde occasionkoper het meest geïnteresseerd is in een Golf.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Golf is met 85,2 miljoen weergaven de meest bekeken auto op Marktplaats, zo blijkt uit de jaarcijfers van de handelssite in de categorie automotive. Dit meldt Marktplaats in een persbericht.

Deze auto is al jaren de populairste auto op het platform, zo ook in 2023. Maaike Veeling, woordvoerder van Marktplaats, verwacht dat dit beeld de komende jaren hetzelfde blijft: “Ondanks de toestroom van nieuwe aanbieders zie je dat voornamelijk de particuliere koper gaat voor zekerheid. De Volkswagen Golf is daarvan, zowel technisch als wat betreft de restwaarde, vaandeldrager.”

Eerder dit jaar kwam uit onderzoek van Automotive Mediaventions, eigenaar van Gaspedaal en Autotrack, al naar voren dat de gemiddelde occasionkoper het meest geïnteresseerd is in een Volkswagen Golf.

De elektrische en hybride auto komen overigens nog niet voor in de lijst met populairste auto’s op Marktplaats. Wel steeg zowel de vraag naar elektrische auto (+68 procent) als ook het aanbod (+149 procent). Ook de vraag naar hybride auto’s steeg (+40 procent), net als het aanbod (+73 procent). 

Droomauto

De ‘droomauto’ van de Nederlander is een Ferrari. Zo werd er gemiddeld in 2023 per advertentie het meest gekeken naar het Italiaanse automerk. In 2023 stonden er een kleine 1600 Ferrari’s op het platform en werd er maar liefst 5,5 miljoen keer naar gekeken: een gemiddelde van 3510 bezichtigingen per advertentie. De Cadillac, Bentley, Ford USA en Maserati maken de top vijf droomauto’s compleet.

Volgens Marktplaats hadden auto’s van het Chinees-Zweedse Lynk & Co met 31 dagen het snelst een nieuwe eigenaar via platform. De nummer twee, Daihatsu, wisselt gemiddeld binnen 43 dagen van eigenaar, gevolgd door Toyota (45 dagen), Suzuki (46 dagen) en Mitsubishi (47 dagen).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Volkswagen Golf populairste auto op Marktplaats | Automotive Online

Volkswagen Golf populairste auto op Marktplaats

Marktplaats • Eerder dit jaar kwam uit onderzoek van Automotive Mediaventions al naar voren dat de gemiddelde occasionkoper het meest geïnteresseerd is in een Golf.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Golf is met 85,2 miljoen weergaven de meest bekeken auto op Marktplaats, zo blijkt uit de jaarcijfers van de handelssite in de categorie automotive. Dit meldt Marktplaats in een persbericht.

Deze auto is al jaren de populairste auto op het platform, zo ook in 2023. Maaike Veeling, woordvoerder van Marktplaats, verwacht dat dit beeld de komende jaren hetzelfde blijft: “Ondanks de toestroom van nieuwe aanbieders zie je dat voornamelijk de particuliere koper gaat voor zekerheid. De Volkswagen Golf is daarvan, zowel technisch als wat betreft de restwaarde, vaandeldrager.”

Eerder dit jaar kwam uit onderzoek van Automotive Mediaventions, eigenaar van Gaspedaal en Autotrack, al naar voren dat de gemiddelde occasionkoper het meest geïnteresseerd is in een Volkswagen Golf.

De elektrische en hybride auto komen overigens nog niet voor in de lijst met populairste auto’s op Marktplaats. Wel steeg zowel de vraag naar elektrische auto (+68 procent) als ook het aanbod (+149 procent). Ook de vraag naar hybride auto’s steeg (+40 procent), net als het aanbod (+73 procent). 

Droomauto

De ‘droomauto’ van de Nederlander is een Ferrari. Zo werd er gemiddeld in 2023 per advertentie het meest gekeken naar het Italiaanse automerk. In 2023 stonden er een kleine 1600 Ferrari’s op het platform en werd er maar liefst 5,5 miljoen keer naar gekeken: een gemiddelde van 3510 bezichtigingen per advertentie. De Cadillac, Bentley, Ford USA en Maserati maken de top vijf droomauto’s compleet.

Volgens Marktplaats hadden auto’s van het Chinees-Zweedse Lynk & Co met 31 dagen het snelst een nieuwe eigenaar via platform. De nummer twee, Daihatsu, wisselt gemiddeld binnen 43 dagen van eigenaar, gevolgd door Toyota (45 dagen), Suzuki (46 dagen) en Mitsubishi (47 dagen).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.