‘Ebay zet Marktplaats in de etalage’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Durfinvesteerders zouden interesse hebben in Marktplaats. (Foto: Shutterstock)

Ebay heeft dochteronderneming Marktplaats in de etalage gezet. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van gesprekken met direct betrokkenen. 

Eerder al waren er speculaties dat Ebay zijn advertentie-divisie, waar Marktplaats onderdeel van is, zou gaan verkopen. Onder meer concurrent Scout24 zou interesse hebben, maar dat heeft inmiddels zelf al dochterbedrijf Autoscout24 verkocht.

Volgens de WSJ zijn er meerdere durfinvesteerders die interesse hebben in het bedrijf.

Ebay verkocht vorig jaar Stubhub, een doorverkoper van toegangskaartjes, voor 3,2 miljard euro. Dat deed het onder druk van activistische aandeelhouders. Die zouden ook aansturen op de verkoop van de advertentietak. 

Marktplaats, dat in omzet veruit de grootste speler op de Nederlandse advertentiemarkt voor occasions is, is om een reactie gevraagd.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Ebay zet Marktplaats in de etalage’ | Automotive Online

‘Ebay zet Marktplaats in de etalage’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Durfinvesteerders zouden interesse hebben in Marktplaats. (Foto: Shutterstock)

Ebay heeft dochteronderneming Marktplaats in de etalage gezet. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van gesprekken met direct betrokkenen. 

Eerder al waren er speculaties dat Ebay zijn advertentie-divisie, waar Marktplaats onderdeel van is, zou gaan verkopen. Onder meer concurrent Scout24 zou interesse hebben, maar dat heeft inmiddels zelf al dochterbedrijf Autoscout24 verkocht.

Volgens de WSJ zijn er meerdere durfinvesteerders die interesse hebben in het bedrijf.

Ebay verkocht vorig jaar Stubhub, een doorverkoper van toegangskaartjes, voor 3,2 miljard euro. Dat deed het onder druk van activistische aandeelhouders. Die zouden ook aansturen op de verkoop van de advertentietak. 

Marktplaats, dat in omzet veruit de grootste speler op de Nederlandse advertentiemarkt voor occasions is, is om een reactie gevraagd.  

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.