Johan Koskamp, oprichter Koskamp BV, overleden

Koskamp • Er wordt een gelegenheid tot condoleren geboden door de familie.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Johan Koskamp. (Foto: Koskamp)

Johan Koskamp, oprichter van grossiersbedrijf Koskamp, is vrijdag 17 mei op 76-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden, zo heeft de familie bekendgemaakt. In het overlijdensbericht schrijft de familie: ‘Geheel onverwacht is afgelopen vrijdag de oprichter van ons bedrijf, vader van Liesbeth, echtgenoot van Herma en oom van Bram Teun overleden.’

Er is op donderdagavond tussen 18:00 en 20:00 een gelegenheid tot condoleren en om Johan persoonlijk vaarwel te zeggen. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. ‘Wij zullen zijn passie, gedrevenheid en gedachtenis in ere houden’, aldus de familie

“Johan is de grondlegger van het huidige Koskamp. De kernwaarden die hij ons heeft bijgebracht, die hanteren wij nog steeds elke dag”, zegt eigenaar Bram Teun Koskamp. “Hij was mijn oom. Maar vooral ook mijn leermeester.”

Hengelo

Koskamp is met 12 vestigingen vertegenwoordigd in Noord- en Midden Nederland. Het bedrijf bestaat dit 55 jaar en levert met een eigen logistieke dienst minimaal 6 keer per dag aan autobedrijven (universele garages en dealerbedrijven)

Het bedrijf bouwt momenteel een nieuwe vestiging in Hengelo om de regio ‘nog beter’ te bedienen. Dat nieuws heeft Johan nog wel meegekregen, vertelt Bram Teun Koskamp. “Hij zei: dat moeten we gewoon doen. We moeten door. Hij was trots op deze nieuwe stap.”

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.