Occasionverkoop stijgt 6 procent in april

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Ook populair als occasion: de Renault Mégane (foto: Renault)

De occasionverkoop in april steeg met 6 procent tot 94.622 stuks, ten opzichte van april 2018. Dat blijkt uit de recente cijfers van VWE, bewerkt door Automotive. Overigens werden in de maand maart meer auto’s verkocht (103.008). In totaal werden in de eerste vier maanden van dit jaar ruim 400 duizend auto’s verkocht. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen de teller op 387 duizend stond.

De top 5 van beste verkochte occasionmerken in de maand april in het B2C segment wordt aangevoerd door: Volkswagen met 10.756 stuks, gevolgd door Peugeot (8.453), Opel (7.573), Renault (7.381) en Ford (6.709). Bekijk het volledige overzicht van de occasionverkopen in de Automotive Kennisbank.

De occassionverkoop tussen particulieren onderling liep iets terug (min 1,2%) en bedroeg in de maand april 53.453 auto’s. In het B2B segment steeg de verkoop met 7% ten opzichte van vorig jaar en werden 66.786 auto’s verkocht.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Occasionverkoop stijgt 6 procent in april | Automotive Online

Occasionverkoop stijgt 6 procent in april

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Ook populair als occasion: de Renault Mégane (foto: Renault)

De occasionverkoop in april steeg met 6 procent tot 94.622 stuks, ten opzichte van april 2018. Dat blijkt uit de recente cijfers van VWE, bewerkt door Automotive. Overigens werden in de maand maart meer auto’s verkocht (103.008). In totaal werden in de eerste vier maanden van dit jaar ruim 400 duizend auto’s verkocht. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen de teller op 387 duizend stond.

De top 5 van beste verkochte occasionmerken in de maand april in het B2C segment wordt aangevoerd door: Volkswagen met 10.756 stuks, gevolgd door Peugeot (8.453), Opel (7.573), Renault (7.381) en Ford (6.709). Bekijk het volledige overzicht van de occasionverkopen in de Automotive Kennisbank.

De occassionverkoop tussen particulieren onderling liep iets terug (min 1,2%) en bedroeg in de maand april 53.453 auto’s. In het B2B segment steeg de verkoop met 7% ten opzichte van vorig jaar en werden 66.786 auto’s verkocht.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.