Terugdraaiverbod km-tellers definitief

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het wetsvoorstel is ook geregeld dat bij veel meer momenten de kilometerstand van een voertuig verplicht moet worden ingevoerd in de tellerstandendatabase. Zo moeten autobedrijven vanaf volgend jaar niet alleen bij de apk, maar ook bij elke transactie boven de 150 euro de kilometerstand invoeren.

Logische stand
Verder is het bestand met kilometerstanden als onderdeel van het verbod overgedragen aan de RDW. De overheid is voortaan verantwoordelijk voor het bijhouden van de standen en het afgeven van een signaal of een auto wel of niet een logische km-stand heeft. De overheid draagt ook zorg voor handhaving van de nieuwe regels. Dat gebeurt door het Landelijk Instituut Voertuigcriminaliteit in samenwerking met justitie, de RDW en de branche.

De stichting Nationale AutoPas (NAP),  die tot nu toe de kilometertellerregistratie voor zijn rekening nam, zegt in een reactie zeer verheugd te zijn en spreekt van een doorbraak in de strijd tegen tellerfraude. 

`Eindelijk een level playing field`
VNA, een van de NAP-partners, laat bij woorde van directeur Renate Hemerik weten: “Jaarlijks lijden autobezitters en bedrijfsleven, waaronder ook de leasemaatschappijen, samen zo`n miljoen euro schade doordat tellers worden teruggedraaid. Voor leasemaatschappijen, die veel auto`s naar de tweedehandsmarkt brengen, is een level playing field van groot belang. Dat gelijke speelveld staat echter onder druk door de aanwezigheid van teruggedraaide tellers. Daarom is het heel goed nieuws dat er een grote stap gemaakt is in de strijd tegen tellerfraude.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Terugdraaiverbod km-tellers definitief | Automotive Online

Terugdraaiverbod km-tellers definitief

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het wetsvoorstel is ook geregeld dat bij veel meer momenten de kilometerstand van een voertuig verplicht moet worden ingevoerd in de tellerstandendatabase. Zo moeten autobedrijven vanaf volgend jaar niet alleen bij de apk, maar ook bij elke transactie boven de 150 euro de kilometerstand invoeren.

Logische stand
Verder is het bestand met kilometerstanden als onderdeel van het verbod overgedragen aan de RDW. De overheid is voortaan verantwoordelijk voor het bijhouden van de standen en het afgeven van een signaal of een auto wel of niet een logische km-stand heeft. De overheid draagt ook zorg voor handhaving van de nieuwe regels. Dat gebeurt door het Landelijk Instituut Voertuigcriminaliteit in samenwerking met justitie, de RDW en de branche.

De stichting Nationale AutoPas (NAP),  die tot nu toe de kilometertellerregistratie voor zijn rekening nam, zegt in een reactie zeer verheugd te zijn en spreekt van een doorbraak in de strijd tegen tellerfraude. 

`Eindelijk een level playing field`
VNA, een van de NAP-partners, laat bij woorde van directeur Renate Hemerik weten: “Jaarlijks lijden autobezitters en bedrijfsleven, waaronder ook de leasemaatschappijen, samen zo`n miljoen euro schade doordat tellers worden teruggedraaid. Voor leasemaatschappijen, die veel auto`s naar de tweedehandsmarkt brengen, is een level playing field van groot belang. Dat gelijke speelveld staat echter onder druk door de aanwezigheid van teruggedraaide tellers. Daarom is het heel goed nieuws dat er een grote stap gemaakt is in de strijd tegen tellerfraude.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.