Polestar tekent overeenkomst met SK On voor batterijen Polestar 5

Polestar • De productie van de Polestar 5 gaat naar verwachting in 2025 van start.
Redactie Redactie
Polestar
(Foto: Polestar)
Polestar en de Zuid-Koreaanse batterijproducent SK On tekenen een overeenkomst voor het leveren van batterijcelmodules voor de Polestar 5. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

SK On werd in oktober 2021 gelanceerd als een onafhankelijke onderneming nadat SK Innovation, het grootste energiebedrijf van Zuid-Korea, besloot zijn batterijdivisie af te splitsen. Polestar koos voor dit bedrijf vanwege de ‘batterijceltechnologie die een hoogwaardige chemie, snel opladen, efficiënt ontladen en een superieur bereik mogelijk maakt. De batterijcelmodules hebben een hoog nikkelgehalte en bestaan uit ultralange cellen van 56 centimeter met een hoge energiedichtheid’, zo schrijft het merk. De productie van de Polestar 5 gaat naar verwachting in 2025 van start.

Thomas Ingenlath, ceo van Polestar: “Onze samenwerking, en daarmee de investering van SK On in ons merk, werpt nu al de eerste vruchten af. De ontwikkeling van de Polestar 5 verloopt voorspoedig en dit nieuwe model krijgt een high-capacity batterij om prestaties te leveren die van ons mag worden verwacht.”

Polestar, oorspronkelijk een afgeleide van Volvo Cars en net als dat bedrijf onderdeel van de Geely Groep, streeft ernaar de wereldwijde verkoop dit jaar met 60 procent te verhogen tot 80 duizend eenheden. Het doel is om de wereldwijde verkoop in 2025 te laten groeien naar 290 duizend.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Polestar tekent overeenkomst met SK On voor batterijen Polestar 5 | Automotive Online

Polestar tekent overeenkomst met SK On voor batterijen Polestar 5

Polestar • De productie van de Polestar 5 gaat naar verwachting in 2025 van start.
Redactie Redactie
Polestar
(Foto: Polestar)
Polestar en de Zuid-Koreaanse batterijproducent SK On tekenen een overeenkomst voor het leveren van batterijcelmodules voor de Polestar 5. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

SK On werd in oktober 2021 gelanceerd als een onafhankelijke onderneming nadat SK Innovation, het grootste energiebedrijf van Zuid-Korea, besloot zijn batterijdivisie af te splitsen. Polestar koos voor dit bedrijf vanwege de ‘batterijceltechnologie die een hoogwaardige chemie, snel opladen, efficiënt ontladen en een superieur bereik mogelijk maakt. De batterijcelmodules hebben een hoog nikkelgehalte en bestaan uit ultralange cellen van 56 centimeter met een hoge energiedichtheid’, zo schrijft het merk. De productie van de Polestar 5 gaat naar verwachting in 2025 van start.

Thomas Ingenlath, ceo van Polestar: “Onze samenwerking, en daarmee de investering van SK On in ons merk, werpt nu al de eerste vruchten af. De ontwikkeling van de Polestar 5 verloopt voorspoedig en dit nieuwe model krijgt een high-capacity batterij om prestaties te leveren die van ons mag worden verwacht.”

Polestar, oorspronkelijk een afgeleide van Volvo Cars en net als dat bedrijf onderdeel van de Geely Groep, streeft ernaar de wereldwijde verkoop dit jaar met 60 procent te verhogen tot 80 duizend eenheden. Het doel is om de wereldwijde verkoop in 2025 te laten groeien naar 290 duizend.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.