Polestar 4 komt straks ook uit de Renaultfabriek in Korea

Polestar • Daarnaast wordt hij in China gebouwd.
Redactie Redactie
Foto: Polestar

De nieuwe Polestar 4 wordt in de toekomst zowel bij Geely in China gebouwd, als bij de fabriek van Renault in het Koreaanse Busan. Daar gaat Renault Korea Motors (RKM) de Polestar 4 bouwen voor de Noord-Amerikaanse en Zuid-Koreaanse markt. Dit melden zowel Polestar als Renault.

Polestar is het sportieve elektrische merk van Volvo, dat overigens in handen is van het Chinese Geely. Tot nog toe worden de Polsestars in China gebouwd. Geely kocht in 2022 een minderheidsbelang in de RKM-fabriek. Die was vroeger onderdeel van Samsung Motors en heeft tweeduizend werknemers. Sinds 2022 concentreert de fabriek zich op high-end elektrische auto’s in het D- en E-segment. De fabriek heeft een capaciteit van 300 duizend eenheden per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Polestar 4 komt straks ook uit de Renaultfabriek in Korea | Automotive Online

Polestar 4 komt straks ook uit de Renaultfabriek in Korea

Polestar • Daarnaast wordt hij in China gebouwd.
Redactie Redactie
Foto: Polestar

De nieuwe Polestar 4 wordt in de toekomst zowel bij Geely in China gebouwd, als bij de fabriek van Renault in het Koreaanse Busan. Daar gaat Renault Korea Motors (RKM) de Polestar 4 bouwen voor de Noord-Amerikaanse en Zuid-Koreaanse markt. Dit melden zowel Polestar als Renault.

Polestar is het sportieve elektrische merk van Volvo, dat overigens in handen is van het Chinese Geely. Tot nog toe worden de Polsestars in China gebouwd. Geely kocht in 2022 een minderheidsbelang in de RKM-fabriek. Die was vroeger onderdeel van Samsung Motors en heeft tweeduizend werknemers. Sinds 2022 concentreert de fabriek zich op high-end elektrische auto’s in het D- en E-segment. De fabriek heeft een capaciteit van 300 duizend eenheden per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.