Omzet- en winstgroei voor Van Mossel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Volgend jaar opent het bedrijf een nieuw hoofdkantoor. (Foto: Van Mossel) (Foto: Van Mossel)

Van Mossel Automotive Groep heeft in 2021 de winst voor belasting zien toenemen tot 78 miljoen euro (+24%). De omzet groeide met 32 procent naar 3,42 miljard euro. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. 

Topman Eric Berkhof noemt 2021 “een goed jaar”. Voor dit jaar rekent hij op een operationele winst van rond de 90 miljoen euro (exclusief acquisities). “De eerste vier maanden zien er goed uit en we liggen goed op koers. Wel, en dit geldt voor de hele branche, hangt het behalen van de doelstellingen af van of de levertijden verslechteren, gelijk blijven of verbeteren. Het budget en het resultaat is vastgesteld op een situatie zoals die nu op dit moment is.”

Kerncijfers jaarverslag 2021:

Kerncijfers 2022 2021 +/- (in%)
Omzet 3,42 mld 2,58 mld 32,6
Winst voor belasting* 78,2 mln 63,0 mln 24
       
Winstbijdrage per divisie 2022 2021 +/- (in%)
Autobedrijven 28,0 mln 20,6 mln 35,7
Schadebedrijven 6,4 mln 5,1 mln 20,1
Leasebedrijven 43,8 mln 37,1 mln 18,9
*voor afschrijving goodwill en belasting. De goodwill bedraagt 68 miljoen euro.

Van Mossel is in Nederland bezig met het vervolmaken van zijn strategie. Zo kocht het vorig jaar Indumij Groep, Nissan-dealer Hoeke en Schadetechniek Haaglanden. Ook kocht het de overige aandelen van de families van Kerkhof en Visscher. Verder bouwde het MG verder uit en werden er weer enkele nieuwe panden opgeleverd. 

In de Belux werd met Fidenco een grote overname gedaan en vorig jaar volgden nog een aantal kleinere. Dit jaar werd Vereenooghe Mercedes gekocht Dit jaar verwacht het bedrijf nog enkele stevige overnames te doen in de Belux; daar is de strategie nog niet voltooid. Tegelijkertijd kijkt het bedrijf ook naar de rest van Europa. Het onderzoekt nu de mogelijkheden om ook buiten de Benelux retailposities in te nemen.

Congres

Op het Nationaal Automotive Congres, dat volgende week plaatsvindt, zal Van Mossel-ceo Eric Berkhof meer vertellen over de huidige stand van zaken in de automotive en over de plannen van het concern. Bijna 500 mensen hebben zich al ingeschreven voor het event dat volgende week plaatsvindt in het Afas-theater in Leusden. Kijk hier voor meer informatie

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Omzet- en winstgroei voor Van Mossel | Automotive Online

Omzet- en winstgroei voor Van Mossel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Volgend jaar opent het bedrijf een nieuw hoofdkantoor. (Foto: Van Mossel) (Foto: Van Mossel)

Van Mossel Automotive Groep heeft in 2021 de winst voor belasting zien toenemen tot 78 miljoen euro (+24%). De omzet groeide met 32 procent naar 3,42 miljard euro. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. 

Topman Eric Berkhof noemt 2021 “een goed jaar”. Voor dit jaar rekent hij op een operationele winst van rond de 90 miljoen euro (exclusief acquisities). “De eerste vier maanden zien er goed uit en we liggen goed op koers. Wel, en dit geldt voor de hele branche, hangt het behalen van de doelstellingen af van of de levertijden verslechteren, gelijk blijven of verbeteren. Het budget en het resultaat is vastgesteld op een situatie zoals die nu op dit moment is.”

Kerncijfers jaarverslag 2021:

Kerncijfers 2022 2021 +/- (in%)
Omzet 3,42 mld 2,58 mld 32,6
Winst voor belasting* 78,2 mln 63,0 mln 24
       
Winstbijdrage per divisie 2022 2021 +/- (in%)
Autobedrijven 28,0 mln 20,6 mln 35,7
Schadebedrijven 6,4 mln 5,1 mln 20,1
Leasebedrijven 43,8 mln 37,1 mln 18,9
*voor afschrijving goodwill en belasting. De goodwill bedraagt 68 miljoen euro.

Van Mossel is in Nederland bezig met het vervolmaken van zijn strategie. Zo kocht het vorig jaar Indumij Groep, Nissan-dealer Hoeke en Schadetechniek Haaglanden. Ook kocht het de overige aandelen van de families van Kerkhof en Visscher. Verder bouwde het MG verder uit en werden er weer enkele nieuwe panden opgeleverd. 

In de Belux werd met Fidenco een grote overname gedaan en vorig jaar volgden nog een aantal kleinere. Dit jaar werd Vereenooghe Mercedes gekocht Dit jaar verwacht het bedrijf nog enkele stevige overnames te doen in de Belux; daar is de strategie nog niet voltooid. Tegelijkertijd kijkt het bedrijf ook naar de rest van Europa. Het onderzoekt nu de mogelijkheden om ook buiten de Benelux retailposities in te nemen.

Congres

Op het Nationaal Automotive Congres, dat volgende week plaatsvindt, zal Van Mossel-ceo Eric Berkhof meer vertellen over de huidige stand van zaken in de automotive en over de plannen van het concern. Bijna 500 mensen hebben zich al ingeschreven voor het event dat volgende week plaatsvindt in het Afas-theater in Leusden. Kijk hier voor meer informatie

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.