Belgische Alcomotive Nederlandse distributeur Maxus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Maxus Deliver 9. (Foto: Maxus)

Het Belgische autobedrijf Alcomotive is aangesteld als Maxus-importeur voor Nederland. Dat meldt het bedrijf vandaag. Maxus is onderdeel van het Chinese SAIC, dat ook eigenaar is van MG. Maxus bouwt elektrische bestelwagens en komt dit jaar ook met een diesel op de markt.

Leaseplan en Autocentrum Beelen waren in 2018 de partijen die het merk in Nederland voerden. De samenwerking met Leaseplan staat op een laag pitje. Beelen is niet langer partner van het merk. In Nederland heeft het bedrijf nu vier retailpartners met in totaal dertien locaties, waarvan Truckland – dat onderdeel is van de Pala Group – de grootste is.

In Noord-Oost Nederland worden nog partners gezocht. Alcomotive importeert in België in totaal elf merken waaronder Hyundai en Suzuki. Het voert Maxus ook in België, Luxemburg en Duitsland.

In 2019 werden er 28 Maxus-bestellers geregistreerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Belgische Alcomotive Nederlandse distributeur Maxus | Automotive Online

Belgische Alcomotive Nederlandse distributeur Maxus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Maxus Deliver 9. (Foto: Maxus)

Het Belgische autobedrijf Alcomotive is aangesteld als Maxus-importeur voor Nederland. Dat meldt het bedrijf vandaag. Maxus is onderdeel van het Chinese SAIC, dat ook eigenaar is van MG. Maxus bouwt elektrische bestelwagens en komt dit jaar ook met een diesel op de markt.

Leaseplan en Autocentrum Beelen waren in 2018 de partijen die het merk in Nederland voerden. De samenwerking met Leaseplan staat op een laag pitje. Beelen is niet langer partner van het merk. In Nederland heeft het bedrijf nu vier retailpartners met in totaal dertien locaties, waarvan Truckland – dat onderdeel is van de Pala Group – de grootste is.

In Noord-Oost Nederland worden nog partners gezocht. Alcomotive importeert in België in totaal elf merken waaronder Hyundai en Suzuki. Het voert Maxus ook in België, Luxemburg en Duitsland.

In 2019 werden er 28 Maxus-bestellers geregistreerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.