Maxus komt met elektrische pick-up en grote mpv

Redactie Redactie
• Laatste update:
Maxus T90 EV is een 5,37 meter lange elektrische pick-up. (foto: Maxus)

De Chinese fabrikant van elektrische bestelwagens Maxus lanceert een elektrische pick-up op de Europese markt. Op de IAA Transportation in Hannover, die deze week plaatsvindt, laat Maxus daarnaast ook een zevenpersoons mpv zien.

Dat heeft Maxus gemeld in een aankondiging. De Maxus T90 EV is een 5,37 meter lange pick-up die wordt geleverd met een dubbele cabine en een 1,49 meter lange en 1,51 meter brede laadruimte. Met een toegestaan brutogewicht van 3,3 ton bedraagt het nuttig laadvermogen maximaal 925 kilogram. Een batterij van 89 kWh maakt volgens Maxus een actieradius mogelijk tot 330 kilometer (WLTP gecombineerd) voordat een laadstop nodig is. Recent kondigde Mercedes-Benz en Rivian, dat ook elektrische pick-ups maakt, een samenwerking aan. 

Stadsverkeer

Met de 5,27 meter lange MIFA 9 betreedt het bedrijfswagenmerk van de Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), één van de grootste Chinese autoconcerns, het segment van de personenwagens. De zevenpersoons mpv, waarvan het acroniem staat voor ‘Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic’, heeft een 90 kWh hoogspanningsbatterij en een actieradius tot 440 kilometer (WLTP gecombineerd). Bij gebruik in stadsverkeer zou dit volgens Maxus zelfs 595 kilometer zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Maxus komt met elektrische pick-up en grote mpv | Automotive Online

Maxus komt met elektrische pick-up en grote mpv

Redactie Redactie
• Laatste update:
Maxus T90 EV is een 5,37 meter lange elektrische pick-up. (foto: Maxus)

De Chinese fabrikant van elektrische bestelwagens Maxus lanceert een elektrische pick-up op de Europese markt. Op de IAA Transportation in Hannover, die deze week plaatsvindt, laat Maxus daarnaast ook een zevenpersoons mpv zien.

Dat heeft Maxus gemeld in een aankondiging. De Maxus T90 EV is een 5,37 meter lange pick-up die wordt geleverd met een dubbele cabine en een 1,49 meter lange en 1,51 meter brede laadruimte. Met een toegestaan brutogewicht van 3,3 ton bedraagt het nuttig laadvermogen maximaal 925 kilogram. Een batterij van 89 kWh maakt volgens Maxus een actieradius mogelijk tot 330 kilometer (WLTP gecombineerd) voordat een laadstop nodig is. Recent kondigde Mercedes-Benz en Rivian, dat ook elektrische pick-ups maakt, een samenwerking aan. 

Stadsverkeer

Met de 5,27 meter lange MIFA 9 betreedt het bedrijfswagenmerk van de Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), één van de grootste Chinese autoconcerns, het segment van de personenwagens. De zevenpersoons mpv, waarvan het acroniem staat voor ‘Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic’, heeft een 90 kWh hoogspanningsbatterij en een actieradius tot 440 kilometer (WLTP gecombineerd). Bij gebruik in stadsverkeer zou dit volgens Maxus zelfs 595 kilometer zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.