SAIC-Volkswagen kondigt vijf gezamenlijke modellen aan

Volkswagen • Met de samenwerking wil VW de ontwikkeling van nieuwe modellen versnellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volkswagen-productie in China (foto: Shutterstock)

Volkswagen Group en het Chinese SAIC hebben een overeenkomst getekend om binnen het bedrijf SAIC-Volkswagen drie plugin hybrides en twee EV’s te ontwikkelen. De auto’s komen tussen 2026 en 2030 op de markt en worden in China gebouwd. Dat meldt SAIC, dat geen uitspraken doet over de merknamen die de auto’s gaan dragen. Ook is niet bekendgemaakt of de auto’s straks ook in Europa worden verkocht.

SAIC-Volkswagen is een al langer bestaande samenwerking. De joint-venture bouwt auto’s van onder meer VW, Audi, Skoda en Seat voor de Chinese markt. Vorige maand werd een andere gezamenlijke ontwikkeling aangekondigd: een intelligent EV-platform (Advanced Digitized Platform ADP), dat vanaf 2025 voor Audi-EV’s moet worden gebruikt.

Voertuigen die bij SAIC-VW worden geassembleerd, zijn ontwikkeld met technologie van de VW Group.

SAIC is niet de enige Chinese partner van Volkswagen. In februari maakte VW Group een plan bekend om samen met Xpeng twee compacte elektrische voertuigen voor het merk VW te ontwikkelen. En deze week werd een samenwerking met Rivian aangekondigd.

Er worden voortdurend nieuwe joint-ventures gestart, om de ontwikkeling van nieuwe modellen te versnellen en de kosten in de hand te houden. Een voorbeeld is 100% Techco. 

SAIC bouwt ook MG, een van de succesvolste Chinese EV’s op de Europese markt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

SAIC-Volkswagen kondigt vijf gezamenlijke modellen aan | Automotive Online

SAIC-Volkswagen kondigt vijf gezamenlijke modellen aan

Volkswagen • Met de samenwerking wil VW de ontwikkeling van nieuwe modellen versnellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Volkswagen-productie in China (foto: Shutterstock)

Volkswagen Group en het Chinese SAIC hebben een overeenkomst getekend om binnen het bedrijf SAIC-Volkswagen drie plugin hybrides en twee EV’s te ontwikkelen. De auto’s komen tussen 2026 en 2030 op de markt en worden in China gebouwd. Dat meldt SAIC, dat geen uitspraken doet over de merknamen die de auto’s gaan dragen. Ook is niet bekendgemaakt of de auto’s straks ook in Europa worden verkocht.

SAIC-Volkswagen is een al langer bestaande samenwerking. De joint-venture bouwt auto’s van onder meer VW, Audi, Skoda en Seat voor de Chinese markt. Vorige maand werd een andere gezamenlijke ontwikkeling aangekondigd: een intelligent EV-platform (Advanced Digitized Platform ADP), dat vanaf 2025 voor Audi-EV’s moet worden gebruikt.

Voertuigen die bij SAIC-VW worden geassembleerd, zijn ontwikkeld met technologie van de VW Group.

SAIC is niet de enige Chinese partner van Volkswagen. In februari maakte VW Group een plan bekend om samen met Xpeng twee compacte elektrische voertuigen voor het merk VW te ontwikkelen. En deze week werd een samenwerking met Rivian aangekondigd.

Er worden voortdurend nieuwe joint-ventures gestart, om de ontwikkeling van nieuwe modellen te versnellen en de kosten in de hand te houden. Een voorbeeld is 100% Techco. 

SAIC bouwt ook MG, een van de succesvolste Chinese EV’s op de Europese markt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.