‘Chinees Leapmotor wil 825 miljoen euro ophalen met beursgang’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Leapmotor produceert betaalbare EV's. (Foto: Leapmotor)

De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen Zhejiang Leapmotor Technology wil zo’n 825 miljoen euro ophalen door zijn aandelen voor 48 Hongkongse dollar aan te prijzen tijdens de beursintroductie in Hong Kong, zo meldt Reuters.

Het bedrag is aanmerkelijk lager dan de bijna anderhalf miljard euro die de EV-maker eerder wilde ophalen, al zou de beursgang nog altijd van grote betekenis zijn. Onzekerheid op de financiële markten zou de belangrijkste reden van de lagere verwachting. 

Invasie

Leapmotor, gevestigd in Hangzhou, produceert vier EV-modellen die voornamelijk gericht zijn op de midden- en lagere markt van China in een prijsklasse van 12 duizend tot 45 duizend euro. 

Chinese merken werken aan een massale invasie van de Europese automarkt met verschillende strategieën. Zo herlanceert Geely het merk Smart in samenwerking met Mercedes en komt Nio met een leaseprogramma voor batterijpakketten. Maxus maakte vorige week bekend met een elektrische suv en pick-up te komen. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Chinees Leapmotor wil 825 miljoen euro ophalen met beursgang’ | Automotive Online

‘Chinees Leapmotor wil 825 miljoen euro ophalen met beursgang’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Leapmotor produceert betaalbare EV's. (Foto: Leapmotor)

De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen Zhejiang Leapmotor Technology wil zo’n 825 miljoen euro ophalen door zijn aandelen voor 48 Hongkongse dollar aan te prijzen tijdens de beursintroductie in Hong Kong, zo meldt Reuters.

Het bedrag is aanmerkelijk lager dan de bijna anderhalf miljard euro die de EV-maker eerder wilde ophalen, al zou de beursgang nog altijd van grote betekenis zijn. Onzekerheid op de financiële markten zou de belangrijkste reden van de lagere verwachting. 

Invasie

Leapmotor, gevestigd in Hangzhou, produceert vier EV-modellen die voornamelijk gericht zijn op de midden- en lagere markt van China in een prijsklasse van 12 duizend tot 45 duizend euro. 

Chinese merken werken aan een massale invasie van de Europese automarkt met verschillende strategieën. Zo herlanceert Geely het merk Smart in samenwerking met Mercedes en komt Nio met een leaseprogramma voor batterijpakketten. Maxus maakte vorige week bekend met een elektrische suv en pick-up te komen. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.