‘Audi gaat EV-platform SAIC gebruiken’

Audi • SAIC en Volkswagen Group werken al langer samen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Problemen bij Audi e-tron leiden nog niet tot leverproblemen
Foto: Audi

Audi heeft een deal gesloten met SAIC-dochter IM Motors over het gebruik van zijn EV-platform. Dat bevestigen de bedrijven aan Automotive News Europe (ANE).

SAIC en Volkswagen Group werken al samen aan de ontwikkeling van platformen voor brandstofmotoren. Dat een westerse fabrikant nu een door een Chinees concern ontwikkeld EV-platform gaat gebruiken is een unicum, aldus ANE. IM Motors zal onder meer componenten, het batterijpakket en de software leveren. “Daarmee toont de Chinese auto-industrie aan nu echt volwassen te zijn”, tekent ANE op uit de mond van marktanalisten van Alix Partners.

De gesprekken tussen de fabrikanten liepen al langere tijd. Binnen VW wordt ook zelfstandig gewerkt aan de ontwikkelingen van nieuwe platformen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Audi gaat EV-platform SAIC gebruiken’ | Automotive Online

‘Audi gaat EV-platform SAIC gebruiken’

Audi • SAIC en Volkswagen Group werken al langer samen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Problemen bij Audi e-tron leiden nog niet tot leverproblemen
Foto: Audi

Audi heeft een deal gesloten met SAIC-dochter IM Motors over het gebruik van zijn EV-platform. Dat bevestigen de bedrijven aan Automotive News Europe (ANE).

SAIC en Volkswagen Group werken al samen aan de ontwikkeling van platformen voor brandstofmotoren. Dat een westerse fabrikant nu een door een Chinees concern ontwikkeld EV-platform gaat gebruiken is een unicum, aldus ANE. IM Motors zal onder meer componenten, het batterijpakket en de software leveren. “Daarmee toont de Chinese auto-industrie aan nu echt volwassen te zijn”, tekent ANE op uit de mond van marktanalisten van Alix Partners.

De gesprekken tussen de fabrikanten liepen al langere tijd. Binnen VW wordt ook zelfstandig gewerkt aan de ontwikkelingen van nieuwe platformen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.