EU-verkoop van diesels blijft dalen ten gunste van benzine

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
In diverse steden zijn oudere diesels verboden (foto: Shutterstock)

Het marktaandeel van nieuw geregistreerde auto’s met benzinemotor blijft groeien, ten koste van auto’s met dieselmotor. Dit blijkt uit het kwartaalbericht van Acea, de koepel van Europese autofabrikanten.

In Q3 daalde het aantal geregistreerde dieselauto’s in de Europese Unie met 14,1 procent, tot 1 miljoen. Daarmee daalde het marktaandeel van diesel onder de 30 procent. De verkoop van benzineauto’s profiteerde volgens Acea van deze daling van de vraag naar diesel. Het aantal geregistreerde auto’s met benzinemotor steeg met 6,1 procent naar 2,1 miljoen auto’s. Daarmee groeide het marktaandeel van benzine in Europa 2,1 procentpunt, naar 59,5 procent.

Verdubbeling

Het aantal volledig elektrisch aangedreven auto’s steeg in Q3 met 126 procent: meer dan een verdubbeling. Toch blijft het bij bescheiden aantallen, in totaal ging het dit jaar in Q3 om 73 duizend geregistreerde EV’s. De verschillen per land zijn hier enorm: Duitsland en Nederland zijn de enige twee EU-landen waar het aantal geregistreerde EV’s afgelopen kwartaal boven de 14 duizend uit kwam.

In Spanje, een van de vijf grote Europese markten, kwam het aantal net boven de tweeduizend. In Polen gaat het om 245 elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

EU-verkoop van diesels blijft dalen ten gunste van benzine | Automotive Online

EU-verkoop van diesels blijft dalen ten gunste van benzine

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
In diverse steden zijn oudere diesels verboden (foto: Shutterstock)

Het marktaandeel van nieuw geregistreerde auto’s met benzinemotor blijft groeien, ten koste van auto’s met dieselmotor. Dit blijkt uit het kwartaalbericht van Acea, de koepel van Europese autofabrikanten.

In Q3 daalde het aantal geregistreerde dieselauto’s in de Europese Unie met 14,1 procent, tot 1 miljoen. Daarmee daalde het marktaandeel van diesel onder de 30 procent. De verkoop van benzineauto’s profiteerde volgens Acea van deze daling van de vraag naar diesel. Het aantal geregistreerde auto’s met benzinemotor steeg met 6,1 procent naar 2,1 miljoen auto’s. Daarmee groeide het marktaandeel van benzine in Europa 2,1 procentpunt, naar 59,5 procent.

Verdubbeling

Het aantal volledig elektrisch aangedreven auto’s steeg in Q3 met 126 procent: meer dan een verdubbeling. Toch blijft het bij bescheiden aantallen, in totaal ging het dit jaar in Q3 om 73 duizend geregistreerde EV’s. De verschillen per land zijn hier enorm: Duitsland en Nederland zijn de enige twee EU-landen waar het aantal geregistreerde EV’s afgelopen kwartaal boven de 14 duizend uit kwam.

In Spanje, een van de vijf grote Europese markten, kwam het aantal net boven de tweeduizend. In Polen gaat het om 245 elektrische auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.