Mercedes selecteert dertig EQ-dealers in Nederland

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
In 2022 moet elke Mercedes een elektrische variant hebben (Foto: Daimler)

Mercedes heeft in Nederland dertig EQ-dealers geselecteerd. In de hele Benelux gaat het om 65 dealers. EQ is het label van Mercedes voor elektrisch aangedreven auto’s, zowel hybrides als EV’s. Dit meldt Mercedes.

“We hebben elf dealergroepen in Nederland en die hebben allemaal enkele EQ-dealers”, vertelt Robert Bakker, communicatiemanager van Mercedes-Benz Nederland aan Automotive. Na een trainingsprogramma voor zowel verkopers als monteurs voldoet een dealer aan de eisen die Mercedes heeft opgesteld voor het verkopen, onderhouden en repareren van elektrische voertuigen van het EQ-merk. De overige Mercedes-vestigingen fungeren als servicepunt om EQ-voertuigen in te nemen en vervolgens voor onderhoud bij een EQ-dealer onder te brengen. Op deze manier houdt de klant contact met zijn eigen dealer.

In totaal zijn er in Nederland 63 Mercedes servicepunten, waarvan 48 ook een verkooppunt zijn. Dertig daarvan worden EQ-dealer en volgens Bakker zal dat proces binnen een maand zijn afgerond. Dan wordt ook bekendgemaakt om welke dealers het precies gaat.  

130 varianten

Mercedes meldt dat het merk in 2022 in elk marktsegment een elektrisch alternatief biedt voor de huidige benzine- en dieselmotoren. Het gaat in totaal om meer dan 130 varianten. Dit najaar brengt het Duitse merk zijn eerste volledig elektrische personenwagen op de markt: de EQC. Daimler verwacht dat elektromodellen in 2025 een verkoopaandeel van 15-25 procent zullen hebben bij Mercedes. De ruime marge in de schatting is afhankelijk van de individuele klantvoorkeuren en de ontwikkeling van een openbare laadinfrastructuur. stelt Daimler.

De Smart wordt in de toekomst enkel nog met elektrische aandrijving gebouwd. De nieuwe Smart wordt een ontwikkeling van Daimler samen met het Chinese Geely, werd afgelopen week bekendgemaakt. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Mercedes selecteert dertig EQ-dealers in Nederland | Automotive Online

Mercedes selecteert dertig EQ-dealers in Nederland

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
In 2022 moet elke Mercedes een elektrische variant hebben (Foto: Daimler)

Mercedes heeft in Nederland dertig EQ-dealers geselecteerd. In de hele Benelux gaat het om 65 dealers. EQ is het label van Mercedes voor elektrisch aangedreven auto’s, zowel hybrides als EV’s. Dit meldt Mercedes.

“We hebben elf dealergroepen in Nederland en die hebben allemaal enkele EQ-dealers”, vertelt Robert Bakker, communicatiemanager van Mercedes-Benz Nederland aan Automotive. Na een trainingsprogramma voor zowel verkopers als monteurs voldoet een dealer aan de eisen die Mercedes heeft opgesteld voor het verkopen, onderhouden en repareren van elektrische voertuigen van het EQ-merk. De overige Mercedes-vestigingen fungeren als servicepunt om EQ-voertuigen in te nemen en vervolgens voor onderhoud bij een EQ-dealer onder te brengen. Op deze manier houdt de klant contact met zijn eigen dealer.

In totaal zijn er in Nederland 63 Mercedes servicepunten, waarvan 48 ook een verkooppunt zijn. Dertig daarvan worden EQ-dealer en volgens Bakker zal dat proces binnen een maand zijn afgerond. Dan wordt ook bekendgemaakt om welke dealers het precies gaat.  

130 varianten

Mercedes meldt dat het merk in 2022 in elk marktsegment een elektrisch alternatief biedt voor de huidige benzine- en dieselmotoren. Het gaat in totaal om meer dan 130 varianten. Dit najaar brengt het Duitse merk zijn eerste volledig elektrische personenwagen op de markt: de EQC. Daimler verwacht dat elektromodellen in 2025 een verkoopaandeel van 15-25 procent zullen hebben bij Mercedes. De ruime marge in de schatting is afhankelijk van de individuele klantvoorkeuren en de ontwikkeling van een openbare laadinfrastructuur. stelt Daimler.

De Smart wordt in de toekomst enkel nog met elektrische aandrijving gebouwd. De nieuwe Smart wordt een ontwikkeling van Daimler samen met het Chinese Geely, werd afgelopen week bekendgemaakt. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.