Van Mossel beschuldigd van fraude, directeur spreekt van wraakactie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
(Foto: Van Mossel Groep)

Berkhof laat aan Automotive weten dat er sterke vermoedens bestaan dat een ex-medewerker de e-mail heeft verstuurd naar onder andere de Rabobank, een accountant en de belastingdienst. “Het geeft een machteloos gevoel en heeft mij diep geraakt dat iemand ons bedrijf op deze manier wil beschadigen. Er is iemand die doelbewust onrust wil zaaien; dat doet pijn. Wij laten dit grondig onderzoeken”, zegt Berkhof, die inmiddels internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT heeft ingeschakeld om te achterhalen wie de email heeft verstuurd. Van Mossel staat op de tweede plaats in de nieuwe Automotive Dealerholdingtop 60, die volgende week woensdag wordt gepresenteerd. 

Diverse media berichten over de e-mail van de klokkenluider, waarin Van Mossel wordt beschuldigd van fraude met btw, occasions en facturen. Volgens Berkhof staan er onwaarheden in de e-mail. “Alle aantijgingen kunnen we ontkrachten en dat hebben we inmiddels ook gedaan bij onze belangrijkste zakenpartners. Die weten dat wij een betrouwbare zakenpartner zijn”, aldus Berkhof. 

Van Mossel Automotive Groep werd eerder dit jaar op de korrel genomen door de vakbond FNV. Die ruzie is alweer enige tijd bijgelegd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Van Mossel beschuldigd van fraude, directeur spreekt van wraakactie | Automotive Online

Van Mossel beschuldigd van fraude, directeur spreekt van wraakactie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
(Foto: Van Mossel Groep)

Berkhof laat aan Automotive weten dat er sterke vermoedens bestaan dat een ex-medewerker de e-mail heeft verstuurd naar onder andere de Rabobank, een accountant en de belastingdienst. “Het geeft een machteloos gevoel en heeft mij diep geraakt dat iemand ons bedrijf op deze manier wil beschadigen. Er is iemand die doelbewust onrust wil zaaien; dat doet pijn. Wij laten dit grondig onderzoeken”, zegt Berkhof, die inmiddels internetbeveiligingsbedrijf Fox-IT heeft ingeschakeld om te achterhalen wie de email heeft verstuurd. Van Mossel staat op de tweede plaats in de nieuwe Automotive Dealerholdingtop 60, die volgende week woensdag wordt gepresenteerd. 

Diverse media berichten over de e-mail van de klokkenluider, waarin Van Mossel wordt beschuldigd van fraude met btw, occasions en facturen. Volgens Berkhof staan er onwaarheden in de e-mail. “Alle aantijgingen kunnen we ontkrachten en dat hebben we inmiddels ook gedaan bij onze belangrijkste zakenpartners. Die weten dat wij een betrouwbare zakenpartner zijn”, aldus Berkhof. 

Van Mossel Automotive Groep werd eerder dit jaar op de korrel genomen door de vakbond FNV. Die ruzie is alweer enige tijd bijgelegd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.