Bescheiden winst Stern, Van der Kwast niet tevreden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Stern in het halfjaarverslag.

Topman Henk van der Kwast is niet tevreden met het resultaat. “Maar ik ben ook niet enorm ontevreden. De aanhoudend slechte marktomstandigheden spelen ons vooral bij Ford, maar ook bij Fiat, parten.”

Mede door een 45% lagere Ford-verkoop daalde de personenautoverkoop met ruim 17% naar 9.309 auto`s. Bij de andere merken was per saldo sprake van enige groei. De reorganisatielasten betreffen dan ook vooral de Ford-vestigingen, waar sneller en drastischer is ingegrepen dan vooraf gedacht. “Bij Ardea moeten verdere kostenslagen worden gemaakt en meer integratievoordelen worden gerealiseerd en dat betekent dat we daar blijven schaven.”

Door eerdere reorganisaties bleef de schade bij de Fiat-merken beperkt, terwijl met een ander voormalig zorgenkind, Opel, een positief resultaat werd behaald. De andere merken leverden een positieve bijdrage aan het resultaat. Van de Stern-divisies deed vooral de leasetak het erg goed. De Sternpoints bleven achter. “Teleurstellend, we hadden verwacht dat de onderhoudsmarkt eerder zou aantrekken”, zegt Van der Kwast.

Als gevolg van de marktomstandigheden heeft Stern de winstverwachting naar beneden bijgesteld. “Politici hebben het over voorzichtige economische groei maar daar merken wij nog niets van. Voor de rest van het jaar verwachten wij geen structurele verbetering, los van een fiscaal gemotiveerd eindsprintje.”

Koops Furness 
Van der Kwast volgt de ontwikkelingen bij Koops Furness (beide bedrijven hebben TVM als aandeelhouder) op de voet. In het verleden voerden beide bedrijven verkennende gesprekken. “Verder dan dat is het nooit gekomen”, aldus Van der Kwast. “Wij hebben altijd interesse gehad in delen van Koops. Dat is niet veranderd. Maar het is nog te vroeg om daar al dieper op in te gaan. Los daarvan blijft het triest dat er opnieuw een groot autobedrijf in de problemen is gekomen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bescheiden winst Stern, Van der Kwast niet tevreden | Automotive Online

Bescheiden winst Stern, Van der Kwast niet tevreden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Stern in het halfjaarverslag.

Topman Henk van der Kwast is niet tevreden met het resultaat. “Maar ik ben ook niet enorm ontevreden. De aanhoudend slechte marktomstandigheden spelen ons vooral bij Ford, maar ook bij Fiat, parten.”

Mede door een 45% lagere Ford-verkoop daalde de personenautoverkoop met ruim 17% naar 9.309 auto`s. Bij de andere merken was per saldo sprake van enige groei. De reorganisatielasten betreffen dan ook vooral de Ford-vestigingen, waar sneller en drastischer is ingegrepen dan vooraf gedacht. “Bij Ardea moeten verdere kostenslagen worden gemaakt en meer integratievoordelen worden gerealiseerd en dat betekent dat we daar blijven schaven.”

Door eerdere reorganisaties bleef de schade bij de Fiat-merken beperkt, terwijl met een ander voormalig zorgenkind, Opel, een positief resultaat werd behaald. De andere merken leverden een positieve bijdrage aan het resultaat. Van de Stern-divisies deed vooral de leasetak het erg goed. De Sternpoints bleven achter. “Teleurstellend, we hadden verwacht dat de onderhoudsmarkt eerder zou aantrekken”, zegt Van der Kwast.

Als gevolg van de marktomstandigheden heeft Stern de winstverwachting naar beneden bijgesteld. “Politici hebben het over voorzichtige economische groei maar daar merken wij nog niets van. Voor de rest van het jaar verwachten wij geen structurele verbetering, los van een fiscaal gemotiveerd eindsprintje.”

Koops Furness 
Van der Kwast volgt de ontwikkelingen bij Koops Furness (beide bedrijven hebben TVM als aandeelhouder) op de voet. In het verleden voerden beide bedrijven verkennende gesprekken. “Verder dan dat is het nooit gekomen”, aldus Van der Kwast. “Wij hebben altijd interesse gehad in delen van Koops. Dat is niet veranderd. Maar het is nog te vroeg om daar al dieper op in te gaan. Los daarvan blijft het triest dat er opnieuw een groot autobedrijf in de problemen is gekomen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.