Akkoord bonden en VDL over Nedcar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Garanties
Ook krijgen alle werknemers bij sluiting van het bedrijf eind dit jaar een schriftelijke garantie mee waarin staat dat ze uiterlijk op 1 januari 2015 bij het VDL Nedcar kunnen terugkeren. VDL is op dit moment nog in onderhandeling over de overname van Nedcar van de huidige eigenaar Mitsubishi. Dat bedrijf stopt eind van dit jaar met de productie van de Colt en de Outlander in Born.

BMW bevestigde gisteren in gesprek te zijn met VDL en Nedcar om in Born Mini`s te gaan bouwen. VDL wil naast BMW ook andere autofabrikanten binnenhalen om niet van één merk afhankelijk te zijn.

Detachering
In de overbruggingsperiode tot de opstart van de productie van de Mini’s krijgen de medewerkers van Nedcar een WW-uitkering, die door VDL wordt aangevuld tot 100%. In tussentijd worden werknemers betrokken bij de ombouw van de fabriek in Born tot een Mini-productieplatform, omgeschoold en opgeleid bij BMW of gedetacheerd bij (VDL)-bedrijven in Zuid-Nederland.

Een groot deel van de werknemers zal echter ook enkele maanden van de WW gebruik moeten maken. Morgen wordt het plan voorgelegd aan het Nedcar-personeel, dat er donderdag, de laatste werkdag voor de vakantie, over kan stemmen.

Akkoord bonden en VDL over Nedcar | Automotive Online

Akkoord bonden en VDL over Nedcar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Garanties
Ook krijgen alle werknemers bij sluiting van het bedrijf eind dit jaar een schriftelijke garantie mee waarin staat dat ze uiterlijk op 1 januari 2015 bij het VDL Nedcar kunnen terugkeren. VDL is op dit moment nog in onderhandeling over de overname van Nedcar van de huidige eigenaar Mitsubishi. Dat bedrijf stopt eind van dit jaar met de productie van de Colt en de Outlander in Born.

BMW bevestigde gisteren in gesprek te zijn met VDL en Nedcar om in Born Mini`s te gaan bouwen. VDL wil naast BMW ook andere autofabrikanten binnenhalen om niet van één merk afhankelijk te zijn.

Detachering
In de overbruggingsperiode tot de opstart van de productie van de Mini’s krijgen de medewerkers van Nedcar een WW-uitkering, die door VDL wordt aangevuld tot 100%. In tussentijd worden werknemers betrokken bij de ombouw van de fabriek in Born tot een Mini-productieplatform, omgeschoold en opgeleid bij BMW of gedetacheerd bij (VDL)-bedrijven in Zuid-Nederland.

Een groot deel van de werknemers zal echter ook enkele maanden van de WW gebruik moeten maken. Morgen wordt het plan voorgelegd aan het Nedcar-personeel, dat er donderdag, de laatste werkdag voor de vakantie, over kan stemmen.