Weer korte wilde staking bij VDL Nedcar

VDL Nedcar • De oorzaak lijkt te liggen in een ‘uit de lucht gegrepen’ bericht in De Limburger van gisteravond.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
Foto: VDL Nedcar (Foto: VDL Nedcar)

Vanmorgen waren er wederom wilde stakingsacties bij VDL Nedcar in Born, melden diverse media. Inmiddels is iedereen weer aan het werk. Dit wordt aan Automotive bevestigd door Miel Timmers, woordvoerder van VDL.

Volgens het FD waren de wilde acties het gevolg van een bericht van De Limburger van maandagavond. De regionale krant meldde dat de gesprekken tussen de vakbonden en de directie stuk waren gelopen. Vakbond FNV noemt het bericht echter ‘uit de lucht gegrepen’.  Miel Timmers bevestigt dat de gesprekken nog gewoon gaande zijn. “We herkennen ons niet in het bericht van De Limburger.”

Het blijft dus onrustig rond Nedcar. Afgelopen maand waren er al wilde en geplande stakingen. De inzet van de bonden is een beter sociaal plan voor medewerkers, in het geval Nedcar straks geen werk meer heeft. BMW, dat nu de Mini in Born laat bouwen, trekt zich terug als opdrachtgever.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Weer korte wilde staking bij VDL Nedcar | Automotive Online

Weer korte wilde staking bij VDL Nedcar

VDL Nedcar • De oorzaak lijkt te liggen in een ‘uit de lucht gegrepen’ bericht in De Limburger van gisteravond.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
VDL Nedcar wil voor meerdere bedrijven auto's bouwen
Foto: VDL Nedcar (Foto: VDL Nedcar)

Vanmorgen waren er wederom wilde stakingsacties bij VDL Nedcar in Born, melden diverse media. Inmiddels is iedereen weer aan het werk. Dit wordt aan Automotive bevestigd door Miel Timmers, woordvoerder van VDL.

Volgens het FD waren de wilde acties het gevolg van een bericht van De Limburger van maandagavond. De regionale krant meldde dat de gesprekken tussen de vakbonden en de directie stuk waren gelopen. Vakbond FNV noemt het bericht echter ‘uit de lucht gegrepen’.  Miel Timmers bevestigt dat de gesprekken nog gewoon gaande zijn. “We herkennen ons niet in het bericht van De Limburger.”

Het blijft dus onrustig rond Nedcar. Afgelopen maand waren er al wilde en geplande stakingen. De inzet van de bonden is een beter sociaal plan voor medewerkers, in het geval Nedcar straks geen werk meer heeft. BMW, dat nu de Mini in Born laat bouwen, trekt zich terug als opdrachtgever.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.