‘Claims in faillissement Car Driver Deals lopen op tot ruim 39 miljoen euro’

Car Driver Deals • De curatoren hebben de afgelopen jaren contact gehouden met de twee ondergedoken eigenaren van het failliete Car Driver Deals.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Car Driver Deals)

De broers Jan en Geert Golsteijn, eigenaren van het in 2021 failliet verklaarde Car Driver Deals, vinden zichzelf onschuldig. Dat melden de twee curatoren in het spraakmakende faillissement, die sinds juli 2021 meerdere malen overleg hadden met de broers. “Hun verhaal is: ze waren dermate verstorend voor de markt, dat anderen hun pootje gelicht hebben”, vertelt curator Bob van Brink aan dagblad De Limburger. “Ze geloven nog steeds in hun model.”

De twee broers geloven nog steeds in hun model en vinden dat ze onschuldig zijn

Car Driver Deals bood leasecontracten aan tegen aanzienlijk lagere prijzen dan gebruikelijk op de leasemarkt. De klant moest echter wel tot vier jaar vooruit betalen voor het gunstig geprijsde mobiliteitspakket. De auto’s werden gekocht of gehuurd bij dealers, autofabrikanten of verhuurbedrijven. Toen die verkopers of verhuurders ontdekten dat de rekeningen niet werden betaald, haalden ze de auto’s terug. Uiteindelijk leek Car Driver Deals op een piramidespel waarbij het ene financiële gat snel met het andere werd gedicht.

39 miljoen schuld

Het gaat dan ook om een lange reeks aan faillissementen, allemaal bedrijven van de broers, die ook persoonlijk failliet werden verklaard. Eerder was sprake van een schadelast van 26 miljoen euro. Die is inmiddels opgelopen tot ruim 39 miljoen, melden de curatoren. De failliete boedel heeft 3 ton opgeleverd dus de schade-eisers kunnen fluiten naar hun geld. Dat is tragisch, want het gaat vaak om particulieren die spaargeld hadden geïnvesteerd, soms hun pensioenpotje.

Duitse goudrekening

Een deel van het geld is uitgegeven aan betalingen voor lonen, huisvesting en bedrijfsvoering, constateren curatoren Peter Broekmans en Bob van Brink. Maar er is ook geld naar Dubai gegaan dat spoorloos is. In Duitsland was een goudrekening die ruim 1 miljoen euro waard was. Die is vlak voor het vertrek van de broers leeggehaald. De curatoren hebben de zaak in handen van de FIOD gegeven; zelf komen ze er niet verder mee.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Claims in faillissement Car Driver Deals lopen op tot ruim 39 miljoen euro’ | Automotive Online

‘Claims in faillissement Car Driver Deals lopen op tot ruim 39 miljoen euro’

Car Driver Deals • De curatoren hebben de afgelopen jaren contact gehouden met de twee ondergedoken eigenaren van het failliete Car Driver Deals.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Car Driver Deals)

De broers Jan en Geert Golsteijn, eigenaren van het in 2021 failliet verklaarde Car Driver Deals, vinden zichzelf onschuldig. Dat melden de twee curatoren in het spraakmakende faillissement, die sinds juli 2021 meerdere malen overleg hadden met de broers. “Hun verhaal is: ze waren dermate verstorend voor de markt, dat anderen hun pootje gelicht hebben”, vertelt curator Bob van Brink aan dagblad De Limburger. “Ze geloven nog steeds in hun model.”

De twee broers geloven nog steeds in hun model en vinden dat ze onschuldig zijn

Car Driver Deals bood leasecontracten aan tegen aanzienlijk lagere prijzen dan gebruikelijk op de leasemarkt. De klant moest echter wel tot vier jaar vooruit betalen voor het gunstig geprijsde mobiliteitspakket. De auto’s werden gekocht of gehuurd bij dealers, autofabrikanten of verhuurbedrijven. Toen die verkopers of verhuurders ontdekten dat de rekeningen niet werden betaald, haalden ze de auto’s terug. Uiteindelijk leek Car Driver Deals op een piramidespel waarbij het ene financiële gat snel met het andere werd gedicht.

39 miljoen schuld

Het gaat dan ook om een lange reeks aan faillissementen, allemaal bedrijven van de broers, die ook persoonlijk failliet werden verklaard. Eerder was sprake van een schadelast van 26 miljoen euro. Die is inmiddels opgelopen tot ruim 39 miljoen, melden de curatoren. De failliete boedel heeft 3 ton opgeleverd dus de schade-eisers kunnen fluiten naar hun geld. Dat is tragisch, want het gaat vaak om particulieren die spaargeld hadden geïnvesteerd, soms hun pensioenpotje.

Duitse goudrekening

Een deel van het geld is uitgegeven aan betalingen voor lonen, huisvesting en bedrijfsvoering, constateren curatoren Peter Broekmans en Bob van Brink. Maar er is ook geld naar Dubai gegaan dat spoorloos is. In Duitsland was een goudrekening die ruim 1 miljoen euro waard was. Die is vlak voor het vertrek van de broers leeggehaald. De curatoren hebben de zaak in handen van de FIOD gegeven; zelf komen ze er niet verder mee.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.