‘Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen’

Car driver deals • Dat zeggen hun advocaten; ook de gedupeerden zelf vrezen dat.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
'Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen'
De broers zijn vermoedelijk naar Dubai vertrokken. (Foto: Car Driver Deals)

De kans dat de duizenden gedupeerden van het failliete leasebedrijf Car Driver Deals hun geld nog terug zien, is minimaal, aldus de advocaten van de gedupeerden. Dit meldt 1Limburg.

De gedupeerden hebben een advocaat ingeschakeld en deden aangifte, maar voorlopig is er weinig hoop, aldus advocaat Olivier van Hardenbroek. Volgens hem moet justitie ook eerst bewijzen dat er strafbare feiten zijn gepleegd, al lijkt het wel een vooropgezet plan. Dat wordt nu onderzocht door justitie in Maastricht.

Car Driver Deals

De twee broers vormden de directie van Car Driver Deals. Dat leasebedrijf bood leaserijders zeer scherpe tarieven als ze (een groot deel van) het totale bedrag vooruit betaalden. Nadat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen naar verhuur- en leasemaatschappijen kon voldoen, ging het failliet.

Peter Broekman, één van de twee curatoren van de failliete bedrijven van de twee broers, denk ook dat de kans klein is dat de gedupeerden hun geld gaan zien, zeker ook omdat ze achteraan staan.

Volgens hem zijn alle bedrijven van het tweetal, een stuk of tien, failliet verklaard. Ook privé zijn ze failliet verklaard. Maar waar de tientallen miljoenen euro’s naartoe zijn, weet Broekmans ook niet. “Daar zijn we naar op zoek en dat is een weg van de lange adem.” De broers zijn vermoedelijk naar Dubai vertrokken.

‘Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen’ | Automotive Online

‘Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen’

Car driver deals • Dat zeggen hun advocaten; ook de gedupeerden zelf vrezen dat.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
'Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen'
De broers zijn vermoedelijk naar Dubai vertrokken. (Foto: Car Driver Deals)

De kans dat de duizenden gedupeerden van het failliete leasebedrijf Car Driver Deals hun geld nog terug zien, is minimaal, aldus de advocaten van de gedupeerden. Dit meldt 1Limburg.

De gedupeerden hebben een advocaat ingeschakeld en deden aangifte, maar voorlopig is er weinig hoop, aldus advocaat Olivier van Hardenbroek. Volgens hem moet justitie ook eerst bewijzen dat er strafbare feiten zijn gepleegd, al lijkt het wel een vooropgezet plan. Dat wordt nu onderzocht door justitie in Maastricht.

Car Driver Deals

De twee broers vormden de directie van Car Driver Deals. Dat leasebedrijf bood leaserijders zeer scherpe tarieven als ze (een groot deel van) het totale bedrag vooruit betaalden. Nadat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen naar verhuur- en leasemaatschappijen kon voldoen, ging het failliet.

Peter Broekman, één van de twee curatoren van de failliete bedrijven van de twee broers, denk ook dat de kans klein is dat de gedupeerden hun geld gaan zien, zeker ook omdat ze achteraan staan.

Volgens hem zijn alle bedrijven van het tweetal, een stuk of tien, failliet verklaard. Ook privé zijn ze failliet verklaard. Maar waar de tientallen miljoenen euro’s naartoe zijn, weet Broekmans ook niet. “Daar zijn we naar op zoek en dat is een weg van de lange adem.” De broers zijn vermoedelijk naar Dubai vertrokken.