FIOD start onderzoek naar Car Driver Deals-eigenaren

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Car Driver Deals had geen eigen auto's. (Foto Cardriverdeals.com)

De FIOD is een onderzoek gestart naar de broers Jan en Geert Golsteijn, de eigenaren van het failliete leasebedrijf Car Driver Deals. Dat meldt De Limburger en wordt bevestigd door de FIOD. Begin dit jaar was nog onduidelijk of de FIOD een onderzoek zou starten

De FIOD wil lopende het onderzoek geen informatie verstrekken. Beide broers zijn al sinds de de problemen aan het licht kwamen onvindbaar, meldt De Limburger.

Piramidespel?

Car Driver Deals bood leaserijders zeer scherpe tarieven als ze (een groot deel van) het totale bedrag vooruit betaalden. Nadat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen jegens verhuur- en leasemaatschappijen kon voldoen, ging het failliet. Het vermoeden dat er sprake is van oplichting, komt mede doordat het bedrijf niet over eigen auto’s bleek te beschikken, terwijl dit voor het businessplan – auto’s in grote volumes goedkoop inkopen om ze voor heel weinig geld te verleasen – essentieel was.

De auto’s die namens CDD op de weg waren, bleken geleaset of gehuurd, mede via financiële leaseconstructies. Het geld van de bv lijkt te zijn weggesluisd door de directieleden, via buitenlandse rekeningen en crypto’s. Honderden gedupeerden, die voor in totaal bijna 11 miljoen euro vooruit hebben betaald, lijken daarmee hun geld kwijt te zijn.

Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat Car Driver Deals nauw samenwerkte met Global Technology & Innovation, een cryptobedrijf dat gevestigd is in Dubai. Dit bedrijf, opgericht door twee Belgen, heeft volgens De Limburger een dubieus verleden en zou al eens beschuldigd zijn van pyramidefraude. Het kreeg een verbod om beleggingsproducten aan te bieden. Intussen biedt het via een dochteronderneming – dat een inschrijving heeft in Dubai, kantoor houdt in Nederland en een Belgisch telefoonnummer heeft – producten die veel lijken op die van Car Driver Deals. 

Het bedrijf is onbereikbaar voor commentaar. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

FIOD start onderzoek naar Car Driver Deals-eigenaren | Automotive Online

FIOD start onderzoek naar Car Driver Deals-eigenaren

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Car Driver Deals had geen eigen auto's. (Foto Cardriverdeals.com)

De FIOD is een onderzoek gestart naar de broers Jan en Geert Golsteijn, de eigenaren van het failliete leasebedrijf Car Driver Deals. Dat meldt De Limburger en wordt bevestigd door de FIOD. Begin dit jaar was nog onduidelijk of de FIOD een onderzoek zou starten

De FIOD wil lopende het onderzoek geen informatie verstrekken. Beide broers zijn al sinds de de problemen aan het licht kwamen onvindbaar, meldt De Limburger.

Piramidespel?

Car Driver Deals bood leaserijders zeer scherpe tarieven als ze (een groot deel van) het totale bedrag vooruit betaalden. Nadat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen jegens verhuur- en leasemaatschappijen kon voldoen, ging het failliet. Het vermoeden dat er sprake is van oplichting, komt mede doordat het bedrijf niet over eigen auto’s bleek te beschikken, terwijl dit voor het businessplan – auto’s in grote volumes goedkoop inkopen om ze voor heel weinig geld te verleasen – essentieel was.

De auto’s die namens CDD op de weg waren, bleken geleaset of gehuurd, mede via financiële leaseconstructies. Het geld van de bv lijkt te zijn weggesluisd door de directieleden, via buitenlandse rekeningen en crypto’s. Honderden gedupeerden, die voor in totaal bijna 11 miljoen euro vooruit hebben betaald, lijken daarmee hun geld kwijt te zijn.

Uit onderzoek van De Limburger blijkt dat Car Driver Deals nauw samenwerkte met Global Technology & Innovation, een cryptobedrijf dat gevestigd is in Dubai. Dit bedrijf, opgericht door twee Belgen, heeft volgens De Limburger een dubieus verleden en zou al eens beschuldigd zijn van pyramidefraude. Het kreeg een verbod om beleggingsproducten aan te bieden. Intussen biedt het via een dochteronderneming – dat een inschrijving heeft in Dubai, kantoor houdt in Nederland en een Belgisch telefoonnummer heeft – producten die veel lijken op die van Car Driver Deals. 

Het bedrijf is onbereikbaar voor commentaar. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.