‘Massaclaim tegen ondergedoken broers Car Driver Deals’

Car Driver Deals • De twee broers Jan en Geert Golsteijn zijn nog steeds onvindbaar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
'Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen'
De broers zijn vermoedelijk naar Dubai vertrokken. (Foto: Car Driver Deals)

580 gedupeerden van de fraudezaak rond leasebedrijf Car Driver Deals hebben aangifte gedaan tegen de broers Jan en Geert Golsteijn, die al anderhalf jaar zijn ondergedoken. Dit meldt De Limburger.

De twee broers vormden de directie van Car Driver Deals. Dat leasebedrijf bood leaserijders zeer scherpe tarieven als ze (een groot deel van) het totale bedrag vooruit betaalden. Nadat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen naar verhuur- en leasemaatschappijen kon voldoen, ging het failliet.

Het vermoeden dat er sprake is van oplichting, komt mede doordat het bedrijf niet over eigen auto’s bleek te beschikken, terwijl dit voor het businessplan – auto’s in grote volumes goedkoop inkopen om ze voor heel weinig geld te verleasen – essentieel was. De auto’s die namens Car Driver Deals op de weg waren, bleken zelf ook geleaset of gehuurd. Naar schatting hebben de gedupeerden zo’n 11 miljoen euro vooruit betaald. Het geld is spoorloos verdwenen, via buitenlandse rekeningen en crypto’s.

Eerder eisten 2 duizend gedupeerden in totaal 25 miljoen euro van de curator in deze faillissementszaak. Daarvan hebben er nu 580 aangifte gedaan tegen de broers. De aangifte is ingediend via het Haagse advocatenkantoor Delissen Martens. De Fiod is in april 2022 een onderzoek gestart naar de handelswijze van de broers.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Massaclaim tegen ondergedoken broers Car Driver Deals’ | Automotive Online

‘Massaclaim tegen ondergedoken broers Car Driver Deals’

Car Driver Deals • De twee broers Jan en Geert Golsteijn zijn nog steeds onvindbaar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
'Kleine kans dat gedupeerden Car Driver Deals geld terugkrijgen'
De broers zijn vermoedelijk naar Dubai vertrokken. (Foto: Car Driver Deals)

580 gedupeerden van de fraudezaak rond leasebedrijf Car Driver Deals hebben aangifte gedaan tegen de broers Jan en Geert Golsteijn, die al anderhalf jaar zijn ondergedoken. Dit meldt De Limburger.

De twee broers vormden de directie van Car Driver Deals. Dat leasebedrijf bood leaserijders zeer scherpe tarieven als ze (een groot deel van) het totale bedrag vooruit betaalden. Nadat het bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen naar verhuur- en leasemaatschappijen kon voldoen, ging het failliet.

Het vermoeden dat er sprake is van oplichting, komt mede doordat het bedrijf niet over eigen auto’s bleek te beschikken, terwijl dit voor het businessplan – auto’s in grote volumes goedkoop inkopen om ze voor heel weinig geld te verleasen – essentieel was. De auto’s die namens Car Driver Deals op de weg waren, bleken zelf ook geleaset of gehuurd. Naar schatting hebben de gedupeerden zo’n 11 miljoen euro vooruit betaald. Het geld is spoorloos verdwenen, via buitenlandse rekeningen en crypto’s.

Eerder eisten 2 duizend gedupeerden in totaal 25 miljoen euro van de curator in deze faillissementszaak. Daarvan hebben er nu 580 aangifte gedaan tegen de broers. De aangifte is ingediend via het Haagse advocatenkantoor Delissen Martens. De Fiod is in april 2022 een onderzoek gestart naar de handelswijze van de broers.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.