Arval-vloot groeit met 6 procent naar 1,47 miljoen leaseauto’s

Jeroen Vos Jeroen Vos
De vloot van Arval is in 2021 gegroeid tot 1,47 miljoen leaseauto's. (Foto: Arval)

De internationale vloot van leasemaatschappij Arval is in 2021 gestegen met 6,4 procent naar 1,47 miljoen leaseauto’s. Vorig jaar bleef de vloot steken op 1,38 miljoen leaseauto’s. Het product middellange verhuur groeide het hardst (+20%). Mede dankzij een toenemende private leasevloot groeide de retaildivisie (+11%). Dat blijkt uit cijfers van de leasemaatschappij.Arval staat op plek 7 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

Over 2021 betrof 30 procent van de nieuwe orders een elektrische auto terwijl het aantal leasecontracten voor e-bikes is gestegen met 54 procent. Arval meldt daarbij niet om hoeveel contracten het in totaal gaat. Het aantal MaaS-gebruikers is vertienvoudigd en het aantal verhuurde maanden voor middellange verhuur steeg met 34 procent.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.