Arval noteert winst van 770 miljoen over eerste halfjaar

Arval • Vorig jaar zag het bedrijf ook een stijging.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Arval heeft het afgelopen half jaar een winst gedraaid en ziet zijn geleasde vloot groeien met 9.5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf dankt zijn winst aan de groei rondom duurzaamheid binnen het bedrijf en de ‘gunstige’ gebruikte wagenpark-marktsituatie. Het bedrijf maakte gisteren zijn halfjaar resultaten bekend.

Het bruto bedrijfsresultaat steeg met 27.4 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig halfjaar. De orders namen met 10.8 procent toe ten opzichte van vorig jaar.

“Arval heeft in de eerste helft van 2023 uitstekende prestaties neergezet, met een gefinancierde vloot van 1.643.000 voertuigen, wat een stijging van 9,5 procent betekent ten opzichte van 30 juni 2022, en een groei van 6,7 procent exclusief de impact van acquisities”, zegt ceo en voorzitter van Arval, Alain van Groenendael.

Het bedrijf noteerde een nettowinst van 770 miljoen euro, een ‘sterke groei vergeleken met dezelfde periode vorig jaar’.

Een mijlpaal

Volgens Van Groenendael is de stijging te danken aan de nieuwe duurzame doelstelling dat het bedrijf heeft gesteld. “In de eerste helft van het jaar hebben we de implementatie van ons Arval Beyond-plan voor 2025 voortgezet, waarbij we op alle gebieden aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt, waarbij we in het bijzonder de mijlpaal van 500 duizend verbonden voertuigen hebben overtroffen”, aldus Van Groenendael

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Arval noteert winst van 770 miljoen over eerste halfjaar | Automotive Online

Arval noteert winst van 770 miljoen over eerste halfjaar

Arval • Vorig jaar zag het bedrijf ook een stijging.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Arval heeft het afgelopen half jaar een winst gedraaid en ziet zijn geleasde vloot groeien met 9.5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf dankt zijn winst aan de groei rondom duurzaamheid binnen het bedrijf en de ‘gunstige’ gebruikte wagenpark-marktsituatie. Het bedrijf maakte gisteren zijn halfjaar resultaten bekend.

Het bruto bedrijfsresultaat steeg met 27.4 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig halfjaar. De orders namen met 10.8 procent toe ten opzichte van vorig jaar.

“Arval heeft in de eerste helft van 2023 uitstekende prestaties neergezet, met een gefinancierde vloot van 1.643.000 voertuigen, wat een stijging van 9,5 procent betekent ten opzichte van 30 juni 2022, en een groei van 6,7 procent exclusief de impact van acquisities”, zegt ceo en voorzitter van Arval, Alain van Groenendael.

Het bedrijf noteerde een nettowinst van 770 miljoen euro, een ‘sterke groei vergeleken met dezelfde periode vorig jaar’.

Een mijlpaal

Volgens Van Groenendael is de stijging te danken aan de nieuwe duurzame doelstelling dat het bedrijf heeft gesteld. “In de eerste helft van het jaar hebben we de implementatie van ons Arval Beyond-plan voor 2025 voortgezet, waarbij we op alle gebieden aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt, waarbij we in het bijzonder de mijlpaal van 500 duizend verbonden voertuigen hebben overtroffen”, aldus Van Groenendael

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.