Arval: Kwart van vloot elektrisch in 2025

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Arval-ceo Alain Van Groenendael streeft in 2025 naar een vloot die voor een kwart elektrisch is aangedreven. (Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval wil in 2025 zijn toegegroeid naar een vloot van 2 miljoen auto’s, waarvan 500 duizend elektrisch aangedreven. Hiervan moet het grootste deel – aantallen worden niet genoemd – batterij-elektrisch zijn. De vloot van Arval telt nu 1,3 miljoen auto’s. Dat vertelde ceo Alain Van Groenendael zojuist tijdens een persconferentie. De CO2-uitstoot van de vloot moet dan 30 procent omlaag. 

Arval presenteerde de strategie Arval Beyond, feitelijk het inkleuren van de strategie die al in 2019 is ingezet en de Arval Disco als exponent kent. De strategie moet Arval omturnen van leaseautobedrijf naar mobiliteitsprovider. “We evolueren ons businessmodel van full-service leasing naar een duurzaam mobiliteitsbedrijf, inclusief auto. Ook een e-bike, scooter en andere mobiliteitsvormen worden toegevoegd. We gaan ons niet alleen richten op corporates, maar ook op de werknemers en op de consumentenmarkt”, aldus Van Groenendael. Eerder zag Arval Nederland zijn vlootomvang met 18,5 procent toenemen.

Connected car is beleving

De mobiliteitsoplossing krijgt de naam 360° Mobility. Hieronder vallen autoleasing, carsharing, MaaS-toepassingen en e-bike leasing. Daarnaast is Arval ook bezig met vehicle to grid-toepassingen. Ook is het mogelijk om de EV voor een paar weken in te ruilen voor een ICE-auto, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Als onderdeel van zijn verkeersveiligheidsprogramma krijgen klanten korting op de verzekering bij auto’s die voorzien zijn van ADAS. Het bedrijf wil de accident rate verlagen met 10 procent.

Ook de telematicatoepassingen worden ingezet. “De connected car maakt het mogelijk om de beleving voor onze berijders te vergroten. De auto’s zijn spraakgestuurd, maar er is ook een koppeling te maken met thuis. Parkeren gaat volautomatisch en stopt automatisch als de auto beweegt. Ook kunnen pakketjes in de auto worden afgeleverd dankzij de keyless entry, en kan er op afstand een afspraak voor de wasstraat worden gemaakt.” In 2025 moet meer dan 80 procent van de vloot van Arval connected zijn.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Arval: Kwart van vloot elektrisch in 2025 | Automotive Online

Arval: Kwart van vloot elektrisch in 2025

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Arval-ceo Alain Van Groenendael streeft in 2025 naar een vloot die voor een kwart elektrisch is aangedreven. (Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval wil in 2025 zijn toegegroeid naar een vloot van 2 miljoen auto’s, waarvan 500 duizend elektrisch aangedreven. Hiervan moet het grootste deel – aantallen worden niet genoemd – batterij-elektrisch zijn. De vloot van Arval telt nu 1,3 miljoen auto’s. Dat vertelde ceo Alain Van Groenendael zojuist tijdens een persconferentie. De CO2-uitstoot van de vloot moet dan 30 procent omlaag. 

Arval presenteerde de strategie Arval Beyond, feitelijk het inkleuren van de strategie die al in 2019 is ingezet en de Arval Disco als exponent kent. De strategie moet Arval omturnen van leaseautobedrijf naar mobiliteitsprovider. “We evolueren ons businessmodel van full-service leasing naar een duurzaam mobiliteitsbedrijf, inclusief auto. Ook een e-bike, scooter en andere mobiliteitsvormen worden toegevoegd. We gaan ons niet alleen richten op corporates, maar ook op de werknemers en op de consumentenmarkt”, aldus Van Groenendael. Eerder zag Arval Nederland zijn vlootomvang met 18,5 procent toenemen.

Connected car is beleving

De mobiliteitsoplossing krijgt de naam 360° Mobility. Hieronder vallen autoleasing, carsharing, MaaS-toepassingen en e-bike leasing. Daarnaast is Arval ook bezig met vehicle to grid-toepassingen. Ook is het mogelijk om de EV voor een paar weken in te ruilen voor een ICE-auto, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Als onderdeel van zijn verkeersveiligheidsprogramma krijgen klanten korting op de verzekering bij auto’s die voorzien zijn van ADAS. Het bedrijf wil de accident rate verlagen met 10 procent.

Ook de telematicatoepassingen worden ingezet. “De connected car maakt het mogelijk om de beleving voor onze berijders te vergroten. De auto’s zijn spraakgestuurd, maar er is ook een koppeling te maken met thuis. Parkeren gaat volautomatisch en stopt automatisch als de auto beweegt. Ook kunnen pakketjes in de auto worden afgeleverd dankzij de keyless entry, en kan er op afstand een afspraak voor de wasstraat worden gemaakt.” In 2025 moet meer dan 80 procent van de vloot van Arval connected zijn.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.