‘BYD investeert 1,2 miljard dollar in nieuwe batterijfabriek’

BYD • De Chinese autofabrikant wil een productielocatie bouwen in de Chinese provincie Henan.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Foto: Shutterstock

Fin Dreams Technology, de batterijdivisie van het Chinese EV-merk BYD, is van plan om een nieuwe batterijfabriek te bouwen in China. Hiermee zou een investering zijn gemoeid van 1,2 miljard dollar, zo meldt persbureau Reuters.

Het gaat om een fabriek die kleinere lithium-ijzer-fosfaatbatterijen (LFP) produceert. Deze zijn volgens BYD-voorzitter Wang Chuanfu veiliger dan andere batterijen en vatten bijvoorbeeld minder snel vlam. De batterijen worden al gebruikt in de BYD-modellen Han en de Seal sedans, die op de Chinese thuismarkt onder andere concurreren met de Model3 van Tesla.

Vorige week maakte BYD nog bekend plannen te hebben om een eigen batterijenfabriek te gaan bouwen in Europa.

Kanshebber

Van alle nieuwe toetreders op de Europese en Nederlandse markt maakt BYD de meeste kans van slagen. Dat denken de dga’s en ceo’s van de grootste dealerholdings van Nederland. Lynk & Co en Polestar maken de top drie compleet. Dat blijkt uit de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die nu hier verkrijgbaar is.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘BYD investeert 1,2 miljard dollar in nieuwe batterijfabriek’ | Automotive Online

‘BYD investeert 1,2 miljard dollar in nieuwe batterijfabriek’

BYD • De Chinese autofabrikant wil een productielocatie bouwen in de Chinese provincie Henan.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Foto: Shutterstock

Fin Dreams Technology, de batterijdivisie van het Chinese EV-merk BYD, is van plan om een nieuwe batterijfabriek te bouwen in China. Hiermee zou een investering zijn gemoeid van 1,2 miljard dollar, zo meldt persbureau Reuters.

Het gaat om een fabriek die kleinere lithium-ijzer-fosfaatbatterijen (LFP) produceert. Deze zijn volgens BYD-voorzitter Wang Chuanfu veiliger dan andere batterijen en vatten bijvoorbeeld minder snel vlam. De batterijen worden al gebruikt in de BYD-modellen Han en de Seal sedans, die op de Chinese thuismarkt onder andere concurreren met de Model3 van Tesla.

Vorige week maakte BYD nog bekend plannen te hebben om een eigen batterijenfabriek te gaan bouwen in Europa.

Kanshebber

Van alle nieuwe toetreders op de Europese en Nederlandse markt maakt BYD de meeste kans van slagen. Dat denken de dga’s en ceo’s van de grootste dealerholdings van Nederland. Lynk & Co en Polestar maken de top drie compleet. Dat blijkt uit de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die nu hier verkrijgbaar is.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.