‘Pendragon’s Britse auto- en leaseactiviteiten naar Lithia’

Lithia • Voor de software van Pendragon, Pinewood, is het de intrede op de Noord-Amerikaanse DMS-markt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock (2022))

Het Britse Pendragon is voornemens om zijn Britse auto- en leaseactiviteiten voor 310 miljoen dollar te verkopen aan het Amerikaanse Lithia Motors. Ook is het bedrijf van plan om een partnerschap aan te gaan met Lithia voor de uitrol van zijn dealer management software, Pinewood. Dat meldt Reuters.

“De transactie is de waardemaximaliserende conclusie van de strategische herziening die vorig jaar door Pendragon werd aangekondigd. De raad van bestuur is van mening dat deze een aantrekkelijk contant dividend aan de aandeelhouders zal opleveren”, aldus het in Nottingham gevestigde Pendragon in een verklaring.

Eerder dit jaar slaagde Lithia erin om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen met de aankoop van Jardine Motors Group.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Pendragon’s Britse auto- en leaseactiviteiten naar Lithia’ | Automotive Online

‘Pendragon’s Britse auto- en leaseactiviteiten naar Lithia’

Lithia • Voor de software van Pendragon, Pinewood, is het de intrede op de Noord-Amerikaanse DMS-markt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock (2022))

Het Britse Pendragon is voornemens om zijn Britse auto- en leaseactiviteiten voor 310 miljoen dollar te verkopen aan het Amerikaanse Lithia Motors. Ook is het bedrijf van plan om een partnerschap aan te gaan met Lithia voor de uitrol van zijn dealer management software, Pinewood. Dat meldt Reuters.

“De transactie is de waardemaximaliserende conclusie van de strategische herziening die vorig jaar door Pendragon werd aangekondigd. De raad van bestuur is van mening dat deze een aantrekkelijk contant dividend aan de aandeelhouders zal opleveren”, aldus het in Nottingham gevestigde Pendragon in een verklaring.

Eerder dit jaar slaagde Lithia erin om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen met de aankoop van Jardine Motors Group.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.